Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (παράρτημα Μεγάρων), στην Κεντρική Πλατεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου η οποία είχε στόχο την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου.

 

Το παράρτημα Μεγάρων ιδρύθηκε το 1992 από την κα Λένα Μαυρουκάκη – Γκίνη, η οποία δραστηριοποιείτο μέχρι τότε, στα κεντρικά της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

 

Από την ίδρυση του μέχρι σήμερα έχει διεξάγει πολλές ενημερωτικές διαλέξεις για την πρόληψη, θεραπεία αλλά και την παρηγορητική ιατρική οι οποίες απευθύνονταν στο ευρύ κοινό.

 

Επιπροσθέτως, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Παιδείας κ Θρησκευμάτων και Υγείας διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα την οποία παρακολούθησαν πάνω από 200 εκπαιδευτικοί.

 

Έχει πραγματοποιήσει επίσης αρκετές δράσεις στο πλαίσιο των διαγνωστικών εξετάσεων όπως Τεστ Παπ, Haemoccult, Μαστογραφία κλπ. καθώς συμμετάσχει ανελλιπώς στην ετήσια εξόρμηση υπέρ του Αντικαρκινικού Εράνου.

 

Η φιλοσοφία του ΔΣ του τοπικού παραρτήματος είναι ότι ο εθελοντισμός αποτελεί σήμερα επίκαιρη δράση όσο ποτέ άλλοτε.

 

Γι' αυτό καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν τις δράσεις της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button