Εκδήλωση ΚΙΝΑΛ για την εγκληματικότητα στο «Θέογνι»

Εκδήλωση – συζήτηση για την έξαρση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στην περιοχή μας, διοργάνωσε την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 στην αίθουσα του συλλόγου «Θέογνις» η Τοπική Οργάνωση Μεγάρων – Νέας Περάμου του «Κινήματος Αλλαγής».

Ομιλητής ήταν ο Στρατηγός Ε.Α. της ΕΛ.ΑΣ. κ. Θανάσης Κατερινόπουλος, ο οποίος ανέλυσε σε βάθος την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή και σε όλη την χώρα, προτείνοντας λύσεις αλλά και τρόπους αντιμετώπισης της αυξανόμενης – λόγω κρίσης και όχι μόνο – εγκληματικότητας.

Ο κ. Κατερινόπουλος, ξεκινώντας την ομιλία του ανέφερε πως πρόκειται για ένα ζήτημα πολυσύνθετο που επηρεάζει όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, ένα πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, και πάρα πολλές φορές αρκετά συμβάντα αποτελούν πρώτη είδηση στα δελτία ειδήσεων όλων των καναλιών.

Συμπερασματικά τόνισε ότι για να επιλυθεί το πρόβλημα χρειάζεται πολιτική βούληση και μακροπρόθεσμη χάραξη προληπτικής πολιτικής, παροτρύνοντας τον Δήμο Μεγαρέων αλλά και άλλους Δήμους της Δυτικής Αττικής να προχωρήσουν στην σύσταση Συμβουλίου Πρόληψης της Εγκληματικότητας, όπως προβλέπεται από το σχετικό Νόμο.

Παράλληλα, αναδείχτηκαν τα κακώς κείμενα που απέφερε ο Νόμος Παρασκευόπουλου από το 2015 μέχρι σήμερα και φυσικά οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα με την μείωση της ποινικής απαξίας σοβαρών εγκληματικών πράξεων καθώς και το πώς θα καταπολεμηθούν τα «άβατα» στην Δυτική Αττική.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιώργος Μπερδελής, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες» Γιάννης Μιχάλαρος, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Μαργέτης, ενώ το συνδυασμό «Μαζί με Όραμα» εκπροσώπησε ο Παναγιώτης Νάστος.
Συμμετείχαν επίσης και τοποθετήθηκαν, οι υποψήφιοι βουλευτές Δυτικής Αττικής του ΚΙΝ.ΑΛ. Μαργαρίτα Ακαμιωτάκη, Μηνάς Αναστασάκης, Άγγελος Λιόσης, Παναγιώτης Ξανθόπουλος και Αντώνης Υψηλάντης, ενώ την εκδήλωση συντόνισαν ο αναπληρωτής Γραμματέας της Τ.Ο. Μάκης Πάνος με τον υπεύθυνο επικοινωνίας Ιερόθεο Ιωάννου.

Ήταν μια πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής της Τ.Ο. Μεγάρων – Νέας Περάμου που δείχνει ότι αφουγκράζεται την κοινωνία, με παρεμβάσεις αλλά και δράσεις που στόχο έχουν να αφυπνίσουν την κεντρική διοίκηση, ώστε οι πολίτες των Μεγάρων της Νέας Περάμου και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής να μην αισθάνονται πολίτες 2ης κατηγορίας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button