Επιστολή γυναικών του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μεγαρέων

Θέτουν θέματα που αφορούν στη συμπεριφορά των μελών και στη λειτουργία του σώματος

Επιστολή προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μεγαρέων κ. Καράμπελα Κωνσταντίνο, απέστειλαν οι εκλεγμένες γυναίκες του δημοτικού συμβουλίου όλων των δημοτικών παρατάξεων, θέτοντας θέματα που αφορούν πρωτίστως στη συμπεριφορά των μελών του συμβουλίου και δευτερευόντως σε ζητήματα λειτουργίας του.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Μετά από την πολύμηνη συμμετοχή μας στο παρόν δημοτικό συμβούλιο, οι εκλεγμένες δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων αποφασίσαμε να σας θέσουμε κάποια θέματα που αφορούν πρωτίστως στη συμπεριφορά που οφείλαμε να έχουμε όλοι μας σε αυτό το «σώμα» και δευτερευόντως σε κάποια ζητήματα λειτουργίας, αν και γνωρίζουμε ότι τα τελευταία θα συζητηθούν στη σύσκεψη για την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας.

– Κατ’ αρχάς, θεωρούμε αυτονόητο το σεβασμό απέναντι σε κάθε μέλος του δημοτικού συμβουλίου όσο και σε οποιονδήποτε συμμετέχει κατά περίσταση σ’ αυτό. Πιο συγκεκριμένα ζητούμε να μην γίνονται αποδεκτά οποιαδήποτε σεξιστικά ή ρατσιστικά σχόλια, που μετατρέπουν ένα συμβούλιο σε χυδαίο «reality», για τα οποία αν δε ζητηθεί άμεσα συγγνώμη , να αφαιρείται ο λόγος από τον ομιλητή ή ακόμα και να αποβάλλεται σε περίπτωση μη συμμόρφωσής του.

– Να προσδιοριστεί επακριβώς ο όρος «επί προσωπικού», έτσι ώστε να μη δίνεται το πρόσχημα να παίρνει το λόγο όποιος επιθυμεί απλά και μόνο για να κάνει διάλογο ή σε ορισμένες περιπτώσεις απλά να προβληθεί.

– Απαιτούμε απόλυτη νηφαλιότητα στους συμμετέχοντες κατά τις συνεδριάσεις του συμβουλίου και δη όταν θέλουν να θέσουν ζητήματα ή ερωτήματα για κάποιο θέμα.

– Να αφαιρείται ο λόγος σε όποιον επαναφέρει θέμα το οποίο έχει «κλείσει» με ψηφοφορία.

– Να μη γίνεται κατάχρηση λόγου από τους ομιλητές με αποτέλεσμα τα συμβούλια να υπερβαίνουν κατά πολύ τον εύλογο χρόνο, όπως για παράδειγμα τις τέσσερις ώρες. Σεβόμενες απόλυτα το θεσμικό μας ρόλο αλλά και υπενθυμίζοντάς σας ότι θυσιάζουμε – όπως όλοι και όλες μας άλλωστε – μέρος του προσωπικού μας ελεύθερου αλλά και επαγγελματικού χρόνου, σας παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας, τόσο εσείς ως υπεύθυνος διεξαγωγήςτων συμβουλίων, όσο και οι λοιποί συνάδελφοι τις επισημάνσεις μας.

Με εκτίμηση

Οι υπογράφουσες

Ντιάνα Κοροβέση
Κατερίνα Λουκά
Κατερίνα Μπαμπαλού
Γιάννα Ρήγα
Ελένη Ρήγα

Παρόμοια άρθρα

Back to top button