Εγκαινιάστηκε ο πεζόδρομος της Σχολής Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο

Με κάθε επισημότητα και όπως άρμοζε τελέστηκαν σήμερα, 25 Αυγούστου 2021, τα εγκαίνια του πεζόδρομου νοτίως της Σχολής Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο, βάζοντας ένα τέλος στο χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Νέας Περάμου για τη διάνοιξή του και κάνοντας ταυτόχρονα μια νέα αρχή για όλους όσοι θα επωφεληθούν από τη δημιουργία του, με πρώτους και καλύτερους τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που καθημερινώς από εδώ και στο εξής θα διέρχονται για να μεταβούν στο σχολείο τους ασφαλώς και πολιτισμένα.

Εννοείται ότι το έργο θα το καρπωθεί και ο λαός της Δημοτικής Κοινότητας της Νέας Περάμου για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές του βόλτες στον πανέμορφο από περιβαλλοντικής άποψης πεζόδρομο, μιας και γειτνιάζει άμεσα με τον αιγιαλό.

Παρόντες άπαντες στα εγκαίνια παρακολούθησαν τον δήμαρχο Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη, να αναδεικνύει στην ομιλία του τη χρησιμότητα του έργου για όλους τους λόγους που προαναφέραμε. Έκανε λεπτομερή αναφορά στις δυσκολίες υλοποίησής του από όλες τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου, αλλά και της δικής του, καθώς και στις ενέργειες με τις οποίες ξεπεράστηκαν και ο πεζόδρομος είναι πλέον γεγονός.

Ιδιαίτερη αναφορά, μνεία και ευχαριστίες έγιναν από τον δήμαρχο προς τον επίτιμο δημότη Μεγάρων και ευεργέτη, Αθανάσιο Μαρτίνο, για τη χρηματοδότηση του μεγαλύτερου μέρους του έργου από μεριάς του. Αναφορά έκανε επίσης και για το θετικό ρόλο που είχε η συμβολή του Ελληνικού Στρατού και των διοικούντων που έπρεπε να επιληφθούν της πορείας του έργου και των αποφάσεων που ελήφθησαν υπέρ υλοποίησής του.

Στα εγκαίνια παρεβρέθηκαν στελέχη της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, οι βουλευτές Δυτικής Αττικής, κ.κ. Θανάσης Μπούρας, Γιώργος Κώτσηρας και Ευάγγελος Λιάκος. Επίσης αντιδήμαρχοι του Δήμου Μεγαρέων, εκπρόσωποι και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Μεγαρέων και ο πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Περάμου.

Η κορδέλα κόπηκε, ο πεζόδρομος ανήκει στη Νέα Πέραμο και στους κατοίκους της.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button