Εγκαίνια Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ»

Δελτίο τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής αναφέρει: «Παρουσία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 22 Μαΐου, τα εγκαίνια της ειδικής μονάδας νευρομυϊκών παθήσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ».

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κλεάνθης Βαρελάς παραβρέθηκε στην εκδήλωση και δήλωσε σχετικά:

«Η MDA ΕΛΛΑΣ δημιούργησε στις εγκαταστάσεις του Λάτσειου Κέντρου Εγκαυμάτων μια υπερσύγχρονη μονάδα που θα προσφέρει ολιστικές υπηρεσίες σε ενήλικα άτομα που πάσχουν από σπάνιες νευρομυϊκές παθήσεις.

Η προσθήκη της νέας αυτής μονάδας στο Γ.Ν. «ΘΡΙΑΣΙΟ» αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες του στους ασθενείς που το επισκέπτονται.

Σε συνδυασμό με τα έργα που εκτελούνται, όπως η κατασκευή των νέων κτιρίων διοίκησης, η αναβάθμιση των τμημάτων επείγονταν περιστατικών και σε επόμενο χρόνο, η ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιρίου, έργα ύψους 11 εκ. ευρώ, το καθιστούν ως ένα από τα κορυφαία υγειονομικά ιδρύματα της χώρας μας.

Ως άνθρωπος που έχω θητεύσει στη Διοίκηση του Νοσοκομείου από τη θέση του Αναπληρωτή Διοικητή και ως αιρετός από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, αλλά και ως πολίτης του τόπου αυτού συγχαίρω το Διοικητικό Συμβούλιο της MDA ΕΛΛΑΣ και τους χορηγούς που συνέβαλαν στην δημιουργία της ειδικής μονάδας, τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου που αγόγγυστα προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους στον συνάνθρωπο και τέλος στον Διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτρη Αντωνίου για τις προσπάθειες που καταβάλει καθημερινά για την αναβάθμισή του».

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Σταμάτη Πουλή, Α’ Επιλαχόντα βουλευτή Ν.Δ. Δυτικής Αττικής και ειδικού συμβούλου του Υπουργού Υγείας που αφορά στο ίδιο θέμα:

«Με αφορμή τα εγκαίνια της Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Σταμάτης Πουλής, Α’ αναπληρωματικός βουλευτής Ν.Δ. Δυτικής Αττικής και ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Υγείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρόκειται για μία εξαιρετική ημέρα για το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας, την περιοχή μας, τη Δυτική Αττική, αλλά και όλο τον χώρο της Υγείας ευρύτερα.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους εγκαινίασαν την Ειδική Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων που είναι η πρώτη Μονάδα του είδους της για ενήλικες στην Αττική.

Πρόκειται για ένα όραμα της MDA Hellas που υλοποιήθηκε μέσα από την αγαστή συνεργασία της Πολιτείας με ιδιώτες χορηγούς που προσφέρουν για τον εκσυγχρονισμό του Συστήματος Υγείας της Πατρίδας μας. Τους ευχαριστούμε!

Ταυτόχρονα είχαμε την ευκαιρία να επιθεωρήσουμε επί τόπου τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται αυτήν την περίοδο στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Έργα τα οποία αφορούν:

– Στον εκσυγχρονισμό και επέκταση των ΤΕΠ, ανέγερση του νέου Διοικητηρίου και επέκταση των κλινικών σε επιπλέον 1.500 τ.μ., προϋπολογισμού 5.000.000,00 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

– Στην Ενεργειακή αναβάθμιση του συνόλου των εγκαταστάσεων, προϋπολογισμού 5.000.000,00 ευρώ.

– Στην Αγορά εξοπλισμού, προϋπολογισμού 2.000.000,00 ευρώ.

Προγραμματίζεται η άμεση αγορά νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και ταυτόχρονα υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα προσλήψεων για τις ανάγκες του Νοσοκομείου, και πλέον υπηρετούν σε αυτό 1310 εργαζόμενοι. Ο μεγαλύτερος αριθμός στην ιστορία του Νοσοκομείου, προς εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βάζει τις ανάγκες των πολιτών της Δυτικής Αττικής στο επίκεντρο. Και εμείς εδώ στο Υπουργείο Υγείας δουλεύουμε σκληρά, ώστε το Θριάσιο Νοσοκομείο να αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης για την περιοχή μας αλλά και για όλη τη χώρα.

Συνεχίζουμε!».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button