Ευχαριστήρια επιστολή συλλόγου γονέων 4ου δημ. σχολείου Μεγάρων

Ανοικτή ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 4ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων με αφορμή τις τελευταίες θετικές εξελίξεις για το θέμα της ανέγερσης καινούργιας κτιριακής υποδομής που θα στεγάσει το 4ο δημοτικό σχολείο με αποδέκτες τον δήμαρχο Μεγαρέων κ. Σταμούλη και τον βουλευτή δυτικής αττικής κ. Κώτσηρα.

Παρατίθεται η επιστολή:

Εδώ και λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η σύσκεψη στην ΚΤΥΠ για την ανέγερση του νέου κτηρίου του 4ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων με τη συμμετοχή του Δημάρχου Μεγάρων ,κου Γρ. Σταμούλη, του τοπικού βουλευτή μας, κου Γ. Κώτσηρα και των διευθυντικών στελεχών της ΚΤΥΠ.

Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης σύσκεψης είναι η προώθηση ρεαλιστικής πρότασης/λύσης της γρήγορης κατασκευής του νέου κτηρίου στη θέση που βρίσκεται τώρα το παλιό και ακατάλληλο κτήριο.

Εμείς, ως Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων επικροτούμε το εξαιρετικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης σύσκεψης και επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τους δύο πολιτικούς άνδρες για τη συνολική αρωγή και συμπαράστασή τους σε ένα φλέγον θέμα της περιοχής μας το οποίο δεν έχει μόνο εκπαιδευτικές αλλά έχει πρωτίστως κοινωνικές προεκτάσεις.

Οι γειτονιές μας , όπου πολλοί από εμάς έχουν τα πατρικά τους σπίτια ή κάποιοι άλλοι επέλεξαν να μείνουν μόνιμα, εκεί που οι παλαιότεροι μεγάλωσαν ή κάποιοι νεότεροι αποφάσισαν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, δεν είναι δυνατόν να στερούνται το πιο βασικό πολιτιστικό κύτταρο μιας κοινωνίας, το σχολείο.

Τα παιδιά μεγαλώνουν, έρχονται άλλα παιδιά, ένα πράγμα όμως τα ενώνει στο πέρασμα του χρόνου σε μία τοπική κοινωνία, η φοίτησή τους στο ίδιο σχολείο, το πέρασμά τους από τα ίδια θρανία.

Τους ευχαριστούμε, λοιπόν, και τους δύο, γιατί πραγματικά κατανόησαν εδώ και καιρό το τεράστιο αυτό κοινωνικό θέμα, διαβουλεύτηκαν ο καθένας από αυτούς μαζί μας με αξιοπρεπή λόγο και εμπράκτως και ,όποτε το θεσμικό όργανο των γονέων, ο Σύλλογός μας, αιτήθηκε νόμιμη χείρα βοηθείας, η πόρτα τους ήταν ανοικτή.

Μέσα σε δύο χρόνια, ο κος Δήμαρχος και οι συνεργάτες του χειρίστηκαν το θέμα της μελέτης, της αποστέγασης ,της φιλοξενίας, της μεταστέγασης, της συστέγασης του σχολείου μας με το 5ο Δημοτικό και τώρα δίνουν τη δυνατότητα της επαναστέγασής του σε νέο κτήριο.

Ο κος Κώτσηρας μεσολάβησε ώστε η φωνή των γονέων, αυτά τα δυο χρόνια, να ακουστεί σε υπουργούς, αρμόδιους φορείς , υπηρεσίες, οι νομικές του γνώσεις ανεκτίμητες, το ενδιαφέρον του για λύση του κτηριακού έμπρακτο.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι πραγματοποιήθηκε η αρμονικότερη συνεργασία μεταξύ θεσμικών προσώπων και απλών πολιτών εκπροσωπούμενοι από το θεσμικό τους όργανο, τον Σύλλογο, με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο των παιδιών μας και την καλυτέρευση των γειτονιών μας. Τους ευχαριστούμε και τους δύο από καρδιάς!

ΤΟ Δ.Σ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button