Ευχαριστήρια ανακοίνωση για την αναδάσωση του Περάματος

Ύστερα από τριετή, διαρκή, μεθοδική, επίμονη αλλά και επίπονη προσπάθεια των συλλόγων μας που είναι μέλη του Συντονιστικού Φορέα για την Προστασία του Βουρκαρίου και χάρη στην μεγάλη μας αγάπη για το δάσος, τον υγροβιότοπο, τη φύση και τον άνθρωπο, καταφέραμε, σε αγαστή συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες συναρμόδιες υπηρεσίες, να υπερπηδήσουμε όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια για την  πραγματοποίηση της αναδάσωσης του καμένου περιαστικού λόφου του Περάματος που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του υγροβιότοπου των Μεγάρων.

 

Στην προσπάθειά μας αυτή ευτυχώς δεν ήμασταν μόνοι, γι’ αυτό και θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλλαν στην προσπάθειά μας αυτή:

 

Την κα Σταυρούλα Δήμου, Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο σχετικό αίτημά μας και σε συνεργασία με τον κ. Ιάκωβο Προμπονά, εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για περιβαλλοντικά θέματα ανέλαβαν την εξ’ ολοκλήρου εφαρμογή της ειδικής μελέτης αναδάσωσης της Δ/νσης Αναδασώσεων Αττικής, διαθέτοντας όλα τα απαραίτητα κονδύλια.

Τον κ. Ευθύμιο Κοκμοτό, Δασολόγο, Προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της ΠΕΔΑ, ο οποίος οργάνωσε, επέβλεψε και συντόνισε την αναδάσωση.

Τον κ. Χριστόφορο Χριστοφορίδη, Δασολόγο, εκπρόσωπο της Εκκλησία της Ελλάδος, ο οποίος μερίμνησε για να μας χορηγηθεί η απαραίτητη άδεια για την αναδάσωση στην εν λόγω περιοχή που είναι ιδιοκτησία της Μονής Πετράκη.

Την κα Ιωάννα Βέρδη και την κα Αγγελική Γρίβα, Δασολόγους της Δ/νσης Αναδασώσεως Αττικής, οι οποίες εκπόνησαν την μελέτη αναδάσωσης.

Την κα Ζωή Γεωργομή και την κα Ελένη Μιχάλαρου, Δασολόγους του Δασαρχείου Μεγάρων, για τις πολύτιμες συμβουλές τους.

Τον κ. Ν. Πιλίλη, ΔασολόγοΤοπογράφο, ο οποίος εκπόνησε αφιλοκερδώς την μελέτη υλοτόμησης.

Τον Δήμο Μεγαρέων για την διάθεση εργαλείων, υδροφόρας, ασθενοφόρου και των mini-busγια την μεταφορά των εργαζομένων της Περιφέρειας.

Τον Δήμο Ελευσίνας για την διάθεση υδροφόρας και ασθενοφόρου.

Τα σχολεία των Μεγάρων, της Ν.Περάμου, της Ελευσίνας και της ΜάνδραςΕιδυλλίας, τις εθελοντικές ομάδες, τους τοπικούς εξωραϊστικούς συλλόγους, τον σύλλογο ΑΜΕΑ,  τους Προσκόπους, τους Οδηγούς, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Αεροπορία Στρατού, τη Σχολή Πυροβολικού.

Τους εποχικούς εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής.

Όλους τους επώνυμους και ανώνυμους εθελοντές που συμμετείχαν στην αναδάσωση.

 

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

 ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

«Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Κατερίνα Πεντεφούντη

 

Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων

« ΚΟΥΡΟΣ»

Δημήτρης Κατερινίτσας

Παρόμοια άρθρα

Back to top button