Ενημέρωση της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής για την πρόοδο του ΠΕΣΔΑ και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία

Την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Γιάννη Βασιλείου, ενημέρωση προς τους δήμους της περιοχής, από την Αντιπρόεδρο του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής), κα. Αφροδίτη Μπιζά και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΔΣΝΑ, κ. Γιάννη Δρίβα, με θέμα, τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση των τοπικών σχεδίων διαχείρισης των απορριμμάτων που έχει εκπονήσει ο κάθε δήμος.
Η χρηματοδότηση ανέρχεται σε πρώτη φάση περίπου στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ, προερχόμενα από το ΠεΠ Αττικής και αφορά σε δράσεις κομποστοποίησης, με την συνολική επεξεργασία των πράσινων απορριμμάτων (π.χ. κλαδέματα, κηπουρικές εργασίες, κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων κλπ), καθώς και σε κίνητρα για την εναλλακτική διαχείριση των Α.Ε.Κ.Κ. (Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων).
Όπως δήλωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γιάννης Βασιλείου, οι παραπάνω δράσεις μπορούν να εντάξουν πολύ γρήγορα και εύκολα τον κάθε δήμο στην έννοια της κυκλικής οικονομίας με πολλαπλά οφέλη, τόσο υλικά όσο και οικονομικά.
Τέλος, συμφωνήθηκε, να πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η συζήτηση του ιδίου θέματος για τον καλύτερο έλεγχο της προόδου της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιοχή και την λήψη νέων μέτρων.
Στην ενημερωτική σύσκεψη μετείχαν: Οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Δυτικής Αττικής, κα Φ. Νικηταρά, κα. Αρ. Βάβουλα, κα. Παν. Παππά, ο Αντιδήμαρχος Ασπροπύργου κος. Α. Παπαδόπουλος, ο σύμβουλος του Δημάρχου Ασπροπύργου, κος. Ν. Αλεξάνδρου, ο Αντιδήμαρχος Μεγαρέων, κος Στ. Φωτίου, ο προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Ελευσίνας, Δρ. Αν. Χρηστίδης και ο προϊστάμενος του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Ελευσίνας, κος Σωτ. Κανάκης.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button