Το Le Mirage και το Chateau Kaniaris χορηγοί στο 1ο Μονοπάτι Αγροτικής Οικονομίας

To skywalker.gr διοργανώνει το 1ο Μονοπάτι Αγροτικής Οικονομίας, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου 2017 και ώρες 09:00 με 17:00 στο Hellenic Youth Participation, Δ. Σούτσου 10, Αμπελόκηποι, όπου χορηγοί είναι το Le Mirage και το Chateau Kaniaris.

Το Μονοπάτι Αγροτικής Οικονομίας είναι μία νέα δράση του skywalker.gr στο πλαίσιο στήριξης της αγροτικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας. Σε 5 ημέρες 24 συμμετέχοντες γνωρίζουν την αγροτική οικονομία και εκπαιδεύονται στην αγροτική επιχειρηματικότητα.

Στόχος του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες μέσα από εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια να λάβουν αρχική εκπαίδευση πάνω στο αγροτικώς επιχειρείν. Επίσης μέσα από επισκέψεις σε αγροτικά πεδία και αλληλεπιδρώντας με παραγωγούς θα εξετάσουν τη συμβατότητά τους με τις ανάγκες και τις δυνατότητες που αφορούν στην αγροτική επιχειρηματικότητα και θα εξοικειωθούν με διαδικασίες παραγωγής και διάθεσης αγροτικών αγαθών και υπηρεσιών.

Το πρόγραμμα των 30 ωρών περιλαμβάνει τις παρακάτω εισηγήσεις και επισκέψεις σε αγροτικά πεδία:

Τρίτη – Εισηγήσεις με τα εξής θέματα:

  • Αγροτική οικονομία – αγροτική επιχειρηματικότητα,
  • Αγροτική και οικονομική ανάπτυξη
  • Προοπτικές αγροτικής επιχειρηματικότητας

Τετάρτη: Επισκέψεις ανά ομάδες σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, όπως αιγοπροβατοτροφία, εκτροφή βοοειδών, πτηνοτροφία αυγοπαραγωγής, κονικλοτροφία

Πέμπτη: Επισκέψεις ανά ομάδες σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις, όπως κηπευτικά, ανθοπαραγωγή, μεγάλες καλλιέργειες, αγρόκτημα

Παρασκευή: Επισκέψεις ανά ομάδες σε χώρους εμπορίας αγροτικών προϊόντων, όπως Κεντρική Ανθαγορά Αθηνών, Ιχθυόσκαλα, Κρεαταγορά, Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών

Σάββατο – Εισηγήσεις με τα εξής θέματα:

  • Μορφές αγροτικής επιχειρηματικότητας,
  • Χρηματοδοτήσεις αγροτικών επιχειρήσεων,
  • Συλλογικές δομές αγροτών – συνεταιρισμοί

Η συμμετοχή στα Μονοπάτια είναι δωρεάν.

Λόγω της δομής του προγράμματος προϋπόθεση για την ένταξη στο 1ο Μονοπάτι Αγροτικής Οικονομίας είναι η παρακολούθηση ολόκληρου του σεμιναρίου και όχι τμήματος αυτού.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να προσέρχονται στο 1ο Μονοπάτι Αγροτικής Οικονομίας  με μη επίσημη, καθημερινή ένδυση λόγω των επισκέψεων του προγράμματος σε αγροτικά πεδία.

Την επιστημονική ευθύνη της κατάρτισης του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, δημοσιογράφος με ειδίκευση στα αγροτικά θέματα.

Οι καταξιωμένοι εισηγητές των Μονοπατιών συμμετέχουν εθελοντικά. Οι χώροι διεξαγωγής που θα πραγματοποιηθούν οι εισηγήσεις καθώς και οι επισκέψεις στα αγροτικά πεδία είναι ευγενική χορηγία.

Η μετακίνηση των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της FastMessengers.

Για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το www.footstep.gr  μέχρι τις 19 Ιουνίου ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 9730280 με την κα Έλενα Κένταρχου.

Αφετηριακός χώρος συνάντησης: Hellenic Youth Participation, Δ. Σούτσου 10, Αμπελόκηποι. (Χάρτης)

Δήλωση Συμμετοχής: Αίτηση – 1ο Μονοπάτι Αγροτικής Οικονομίας.

Αναλυτικό Πρόγραμμα: Πρόγραμμα – 1ο Μονοπάτι Αγροτικής Οικονομίας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button