Συμπαράσταση στους πυρόπληκτους και συγχαρητήρια στο Δήμο από τον Πρέσβη της Τσεχίας

Επίσκεψη καλής θελήσεως κι έμπρακτης και ολόθερμης συμπαράστασης στους πυρόπληκτους της Κινέτας, πραγματοποίησε ο Τσέχος Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Τζαν Μπόντι σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο των Μεγάρων όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης.

Ο κ. Μπόντι συνοδευόταν από τον Αναπληρωτή Πρέσβη κ. Μίλαν Φίσερ  και την κ. Γίτκα Χρόμτσοβα, υπεύθυνη του Τομέα Εμπορίου και οικονομίας, η οποία είχε και τον ρόλο διερμηνέα.

Η συνάντηση του Πρέσβη με τον Δήμαρχο έλαβε χώρα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου κι έγινε σε θερμό και συγκινησιακό κλίμα όπου περίσεψαν τα λόγια αβροφροσύνης, αγάπης και συναδέλφωσης μεταξύ των  δύο ανδρών τονίζοντας ιδιαίτερα τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών.

Η συνάντηση αυτή έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του κ. Πρέσβη, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο και τους παρόντες δήλωσε:

« Ηρθαμε εδώ σήμερα να πούμε ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη στο πεδίο της φωτιάς στην Κινέτα, στους Πυροσβέστες που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και σε σας κ Δήμαρχε που φροντίσατε έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει κανένας Τσέχος πολίτης και μάλιστα αυτήν την εποχή που χιλιάδες είναι οι Τσέχοι τουρίστες στην χώρα σας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Κινέτας.

Ηρθαμε εδώ για να κάνουμε μία σημαντική προσφορά στην τοπική Πυροσβεστική και ελπίζουμε να ξανάρθουμε ανοίγοντας δρόμους συνεργασίας με την περιοχή σας.»

Ο Δήμαρχος καλωσορίζοντας τον κ. Πρέσβη είπε μεταξύ άλλων:

« Είναι εξαιρετική η τιμή για την πόλη μας και για μένα προσωπικά από τη σημερινή σας επίσκεψη, που τονίζει τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών και γίνεται σε μία δύσκολη περίοδο για την περιοχή μας η οποία υπέστη μεγάλες ζημίες από την πύρινη λαίλαπα χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα ή τραυματισμοί κατοίκων της Κινέτας.

Η όποια προσφορά σας είναι καλοδεχούμενη κι εκφράζουμε γι αυτό τις θερμές μας ευχαριστίες. Βεβαίως επιθυμούμε στενότερη συνεργασία με την φίλη Τσεχία κι είμαστε βέβαιοι ότι οι επαφές μας θα είναι συχνές κι εποικοδομητικές και  αμοιβαία επωφελείς .»

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button