Δ. Μεγαρέων: Χρυσό βραβείο Best City για τον «Έξυπνο αστικό φωτισμό» του Δήμου και τη «Διαχείριση ενέργειας»

«Ο Δήμος μας αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται» αναφέρει με δήλωσή του ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης σχετικά με τα βραβεία που απονεμήθηκαν στις «έξυπνες πόλεις» (Best City Awards 2023), όπου ο Δήμος Μεγαρέων διακρίθηκε με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Διαχείριση Ενέργειας – Έξυπνος αστικός φωτισμός».

Ο Δήμαρχος δήλωσε επίσης:
«Πρωτεύσαμε και πήραμε το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ για το σπουδαίο έργο ενεργειακής αναβάθμισης, αυτοματοποίησης και διαχείρισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων και για τον έξυπνο αστικό φωτισμό.

Με το έργο αυτό καταφέραμε να φωτίσουμε με περισσότερο και ποιοτικότερο φως τη νύχτα, να αυξήσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και με τη μεγάλη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, που φτάνει και στο 70%, να κάνουμε οικονομία στο ταμείο του Δήμου και να προστατεύουμε το περιβάλλον και όλα αυτά χωρίς να ξοδέψει ο Δήμος ούτε 1 Ευρώ».

Το MegaraTV με αφορμή τη βράβευση επικοινώνησε με τον κ. Ιερόθεο Πολυχρόνη, ο οποίος από τα τέλη του 2019, αρχές 2020 ανέλαβε αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού και υπήρξε εκείνος που ανέλαβε το έργο – project βελτιώνοντας στη σύμβαση τους οικονομικούς όρους με αποτέλεσμα την τελική μείωσή της κατά 40% (μείον 4 εκ. ευρώ), όπως έχει αναφέρει κατά το παρελθόν με δηλώσεις του τόσο στα Μέσα, όσο και σε Δημοτικά Συμβούλια.

Ο κ. Πολυχρόνης δήλωσε αναφορικά με τη βράβευση του Δήμου: «Αποτελεί μία δικαίωση των προσπαθειών μας που αφορά σε μία πολύ υψηλή διάκριση ενός από τα πιο δύσκολα και πολύπλοκα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει μια δημοτική αρχή. Αυτό του ηλεκτροφωτισμού. Με αυτό το έργο που προχώρησε και ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πετύχαμε ως Δήμος ουσιαστικά οφέλη εκ των οποίων πρωτεύοντα είναι η βελτίωση ποιότητας ζωής, η ενίσχυση αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ο εξορθολογισμός του δικτύου και η εξοικονόμηση χρημάτων. Είναι μεγάλη χαρά για τον Δήμο και πρέπει να την αισθανθούν και οι Δημότες διότι είναι πολύ σημαντικό να ανήκεις στους Δήμους και στις πόλεις που εκμεταλλεύονται και διαχειρίζονται τα κατάλληλα εργαλεία με σκοπό τη βελτίωση ποιότητας ζωής των πολιτών».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button