Δράσεις για την προώθηση της Ανακύκλωσης στα σχολεία

Ο Δήμος Μεγαρέων δια της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας  διοργανώνει κατά το σχολικό έτος 2016-2017 μια σειρά δράσεων για την προώθηση της ανακύκλωσης στα σχολεία υλοποιώντας ποικίλα προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών του Δήμου μας.

 

Στο πλαίσιο αυτής της οπτικής, ξεκίνησε η προσπάθεια ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών και λαμπτήρων σε κάθε σχολείο της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου μας καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ κατά τον μήνα Δεκέμβριο παρουσιάζεται το Πρόγραμμα της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης «Η Ανακύκλωση πάει σχολείο» αρχικά στα 1ο Δ.Σ., 2ο Δ.Σ., 8ο Δ.Σ. Μεγάρων, στο 2ο Δ.Σ. Ν. Περάμου & στο Γυμνάσιο Ν. Περάμου.

 

Ο στόχος του προγράμματος είναι να αντιληφθούν οι μαθητές το ρόλο τους στη διαχείριση των απορριμμάτων και να αναπτύξουν δεξιότητες, ώστε να συμμετέχουν σωστά στα προγράμματα ανακύκλωσης, που υλοποιούνται από το σχολείο ή/και το Δήμο.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση: α) των προβλημάτων που προκύπτουν στο αστικό και φυσικό περιβάλλον από τη μη ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, β) των βασικών εννοιών, όπως η πρόληψη, η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση, και των πρακτικών εφαρμογών αυτών, γ) των υλικών που μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στους μπλε κάδους και δ) του τρόπου που μπορούν οι μαθητές και οι οικογένειές τους να συμμετέχουν σωστά και ολοκληρωμένα στην ανακύκλωση συσκευασιών.

 

Η Διοίκηση σκοπεύει να επεκτείνει αυτό το πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία του Δήμου, διότι, όταν οι μαθητές αποκτήσουν υπεύθυνη συμπεριφορά μέσω της πρόληψης και της ανακύκλωσης απορριμμάτων, θα μπορέσει να υπάρξει βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button