Δράσεις αντιδημάρχου Ελ. Παπαλευθέρη

1. Την Τετάρτη 17 Ιουλίου ο Δήμος μας ολοκλήρωσε τις εργασίες ψεκασμού των φρεατίων για κουνούπια και άλλα επικίνδυνα έντομα και ερπετά. Οι ψεκασμοί πραγματοποιήθηκαν και στις δύο πόλεις μας, Μέγαρα και Νέα Πέραμο. Παρόλα ταύτα, η όποια προσπάθεια αντιμετώπισης των κουνουπιών από το Δήμο μας  δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα χωρίς την ενεργό συμμετοχή και των ίδιων των δημοτών που μπορούν να συμβάλλουν εφαρμόζοντας  τα παρακάτω προληπτικά μέτρα:

Να απομακρύνονται τα στάσιμα νερά από κάθε είδους επιφάνειες και αντικείμενα όπως λεκάνες, βάζα, γλάστρες, ανοικτά δοχεία, παλιά λάστιχα αυτοκινήτων, ποτίστρες ζώων, υδρορροές, και άλλα μέρη του κήπου ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση των κουνουπιών για την εναπόθεση των αυγών τους.

Να αποφεύγεται η ρίψη νερών στις αυλές και στους ανοικτούς χώρους (πεζοδρόμια, δρόμους).

Τα οικόπεδα που έχουν κοιλότητες εδάφους με στάσιμα νερά να καθαρίζονται από την βλάστηση και να επιχωματώνονται.

Οι εγκαταλελειμμένοι και αποθηκευτικοί χώροι να καθαρίζονται από τυχόν λιμνάζοντα νερά και από τα πάσης φύσεως απορρίμματα.

Τα ακάθαρτα νερά να οδηγούνται σε κατάλληλο αποχετευτικό σύστημα ή στεγανούς βόθρους.

Φρεάτια και καπάκια βόθρων να είναι ερμητικά κλειστά.

Χρήση κατάλληλων για οικιακή χρήση εγκεκριμένων εντομοκτόνων, που κυκλοφορούν στο εμπόριο και λήψη άλλων μέτρων προστασίας (εντομοαπωθητικά, κουνουπιέρες, σίτες παραθύρων κ.α.)

Καθαρισμός και αποψίλωση αυλών, κήπων, οικοπέδων. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος ενός προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, που συμβάλλει καθοριστικά στην αποτελεσματικότητα του και στην προστασία της Δημόσιας Υγείας.

2. Την Παρασκευή 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μεταξύ του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κορασίδη, του Αντιδημάρχου Τοπ. Οικον. Ανάπτυξης κ. Παπαλευθέρη και εκπροσώπων των τοπικών μας Συνεταιρισμών και Αγροτικών Συλλόγων. Το αντικείμενο της συνάντησης (για την οποία είχε γνώση ο Υπουργός, κ. Τσαυτάρης) ήταν το θέμα που έχει ανακύψει με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και σύντομα το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας θα είναι σίγουρα θετικό.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button