«Ανυπότακτη Αττική»: Ανακοίνωση ψηφοδελτίου στη Δ. Αττική με υποψήφια περιφερειάρχη Αττικής τη Μαριάνα Τσίχλη

«Στις 8 Οκτώβρη, Ανυπότακτη Αττική, για να ακουστεί ισχυρή η φωνή των πολλών, για τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις των κατοίκων»

Ακολουθεί δελτίο τύπου του συνδυασμού στην Περιφέρεια «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ».

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ, μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, συνεχίζει, διευρύνοντας τις δυνάμεις της, συνενώνοντας διαφορετικούς χώρους, ρεύματα, αντιλήψεις. Με υποψήφια Περιφερειάρχη Αττικής την Περιφερειακή Σύμβουλο Αττικής Μαριάνα Τσίχλη και 112 υποψηφιότητες από όλη την Αττική.

Η κυβέρνηση, μετά τις εκλογές θεωρεί ότι έχει λευκή επιταγή για να συνεχίσει την καταστροφική της πολιτική. Στην ίδια κατεύθυνση ακολουθούν και οι δορυφόροι της στην αυτοδιοίκηση.

Στην Αττική, η τετραετία της διοίκησης Πατούλη αφήνει καμένη γη. Υποστελέχωση των υπηρεσιών, απουσία κάθε ίχνους κοινωνικής πολιτικής. Περιβαλλοντική καταστροφή άνευ προηγουμένου με μισό εκατομμύριο καμένα στρέμματα από τις πυρκαγιές, παραχώρηση των ελεύθερων χώρων στα αρπακτικά – επενδυτές, φαραωνικά έργα που θέλουν να μετατρέψουν την περιφέρεια σε τουριστική παιδική χαρά, σχέδια εμπορικής εκμετάλλευσης και τσιμεντοποίησης από το Πεδίο του Άρεως και τον Ελαιώνα έως το Πάρκο Τρίτση. Ανύπαρκτο έργο σε κρίσιμες υποδομές, όπως τα μεγάλα αντιπλημμυρικά. Μηδενικά βήματα στη διαχείριση απορριμμάτων, σχέδια για καύση και πλήρη παράδοση σε ιδιώτες. Δαπάνη ασύλληπτων πόρων για δημόσιες σχέσεις, για την ενίσχυση μηχανισμών, αλλά και για το τάισμα κάθε είδους ημέτερων, με απευθείας αναθέσεις και αδιαφάνεια. Βαθύ πλήγμα στην ίδια τη δημοκρατία, με την πλήρη απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τηλεσυνεδριάσεις και «παρουσία» συμβούλων κυριολεκτικά από τις παραλίες.

Συνεχίζουμε τον αγώνα:

– Για να δυναμώσουν οι αντιστάσεις απέναντι στην πολιτική της φτωχοποίησης, της καταστροφής του περιβάλλοντος, της παράδοσης κρίσιμων για τους πολίτες υπηρεσιών σε ιδιώτες.
– Για την ενίσχυση των κοινωνικά χρήσιμων υπηρεσιών, της πολιτικής προστασίας και της δασοπροστασίας, του πολιτισμού, της δημόσιας παιδείας, της πρόσβασης όλων σε δημόσια αγαθά, για την προστασία των ευάλωτων.
– Για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, ενάντια στην αστυνομοκρατία, το φασισμό, το ρατσισμό, τις κοινωνικές διακρίσεις.
– Για να βάλουμε φραγμό στα σχέδια για μια αυτοδιοίκηση όλο και πιο εχθρική απέναντι στους κατοίκους, όλο και πιο αντιδημοκρατική και αποστειρωμένη από τη φωνή των κατοίκων της Αττικής.

Όχι απλά για να ξεπεραστεί το αντιδημοκρατικό όριο του 3%, αλλά για να εκφραστεί το ρεύμα αντίστασης και υπεράσπισης της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων της Αττικής. Για να μην αποτελούν συντριπτική πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι δυνάμεις της δεξιάς, της ακροδεξιάς, αλλά και της διαχείρισης της ίδιας πολιτικής.

Αγωνιστές και αγωνίστριες με ιστορική παρουσία στους αγώνες και στην αριστερά, στα περιβαλλοντικά και τοπικά κινήματα, συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες, νέοι και νέες, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, ενώνουμε τις δυνάμεις μας στον αγώνα για μια Αττική των πολλών, για τη ζωή που μας αξίζει, με δικαιώματα, αξιοπρέπεια, ελευθερίες.

Οι υποψήφιες και υποψήφιοι της “Ανυπότακτης Αττικής” στη Δυτική Αττική:

Δημητρίου Ευανθία, Φοιτήτρια ΕΜΠ
Ζωγράφου Μαρία, Φοιτήτρια Χημικών Μηχανικών Πάτρας
Καλτήρης Δημήτριος, Συνταξιούχος
Κωνσταντόπουλος Περικλής, Εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής
Πολυχρόνης Βασίλειος, Γεωπόνος, Επικεφαλής Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης Μεγάρων και Νέας Περάμου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button