Δημόσια διαβούλευση για τον «Κανονισμό Προστασίας Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής»

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων σχετικά με τη Δημόσια διαβούλευση για τον «Κανονισμό Προστασίας Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής» και Κυρώσεις – Πρόστιμα για την παραβίασή του:

Τίθεται σε ηλεκτρονική διαβούλευση για κάθε ενδιαφερόμενο μέχρι τις 20 Ιουλίου 2020 ο «Κανονισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής» του Δήμου Μεγαρέων καθώς και τα πρόστιμα, που προβλέπονται για την παραβίασή του.

Επιδιωκόμενοι στόχοι αυτού του Κανονισμού είναι:

  • Η προστασία και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος
  • Η αποτροπή της ρύπανσης
  • Η αναβάθμιση των περιοχών ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, αρχαιολογικού και τουριστικού ενδιαφέροντος
  • Η ενεργός συμμετοχή των δημοτών
  • Η ενίσχυση της προσπάθειας βελτίωσης των προσφερόμενων υπηρεσιών στους δημότες, κατοίκους, επισκέπτες του Δήμου και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης του
  • Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης του Δήμου

Γι αυτό το πολύ σημαντικό εγχείρημα ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε σχετικά:
«Το σχέδιο του “Κανονισμού Προστασίας του Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής” συντάχθηκε με την επιμέλεια του Αντιδημάρχου κ. Ιεροθέου Πολυχρόνη, ζητήθηκαν παρατηρήσεις – προτάσεις από την αντιπολίτευση και πριν τη συζήτηση και ψήφισή του από τα θεσμικά όργανα, τίθεται σε ανοιχτή διαβούλευση για όλους τους πολίτες και τους φορείς.

Θέλουμε να γίνουν οι πόλεις μας πιο ανθρώπινες, περισσότερο ασφαλείς και κυρίως πιο φιλικές προς το δημότη και τον επισκέπτη. Στόχος αυτού του κανονισμού είναι η βελτίωση σε σημαντικά καθημερινά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής μας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Τα πρόστιμα, που προβλέπονται για την παραβίαση του κανονισμού, μαζί με τις δράσεις, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, θα αποτελέσουν τη δικλείδα ασφαλείας για την τήρηση και εφαρμογή του.

Καλούμε όλους τους συνδημότες μας σε αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι τις 20 Ιουλίου 2020, να γίνουν κυρίαρχο μέρος αυτής της προσπάθειας συμμετέχοντας με προτάσεις – παρατηρήσεις – επισημάνσεις.»

Τα κείμενα για τη διαβούλευση βρίσκονται στο παρακάτω link:

www.megara.gr/portal/index.php/themata-diavoulefsis

Οι προτάσεις σας μπορούν να αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] με θέμα «ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ».

Διαβάστε τον Κανονισμό Προστασίας Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής.

Διαβάστε τις Κυρώσεις Κανονισμού Προστασίας Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button