Εγκαινίασαν τα ιατρεία τους ο Δρ. Παναγιώτης Σκλαβούνος και η Δρ. Ιφιγένεια Παπαποστόλη-Σκλαβούνου [βίντεο]

Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, ο Δρ. Παναγιώτης Σκλαβούνος, μαιευτήρας – χειρουργός γυναικολόγος με εξειδίκευση στη γυναικολογική ογκολογία, και η Δρ. Ιφιγένεια Παπαποστόλη-Σκλαβούνου, ενδοκρινολόγος – διαβητολόγος, πραγματοποίησαν τα εγκαίνια των ιατρείων τους στα Μέγαρα, στην οδό Σαλαμίνος 146 και Αν. Ρούσσου. Ένας χώρος που αποπνέει εμπιστοσύνη και ηρεμία στον επισκέπτη, εξοπλισμένος με τα πλέον κατάλληλα και σύγχρονα διαγνωστικά ιατρικά μέσα.

Πλήθος φίλων και γνωστών του ζεύγους των ιατρών παραβρέθηκαν στην τελετή εγκαινίων, όπου τα χαμόγελα, οι φιλικές συζητήσεις και οι ευχές για μια καλή αρχή στον τόπο τους είχαν τον πρώτο λόγο. Να σημειωθεί ότι τόσο ο Δρ. Σκλαβούνος όσο και η Δρ. Παπαποστόλη με τα τρία τους τέκνα ζούσαν και εξασκούσαν τις ιατρικές τους ειδικότητες στη Γερμανία και έλαβαν την απόφαση να επαναπατριστούν το τελευταίο διάστημα.

Σε μια φιλική συζήτηση που είχαμε με τον κ. Σκλαβούνο μάς μίλησε για τη συναισθηματική ανάγκη επιστροφής τους στην Ελλάδα. Η επαφή με τους ανθρώπους που αγαπάς, που έχεις μεγαλώσει και που αποζητάς πλέον να περνάς χρόνο μαζί τους αποτέλεσε το κίνητρο για να θέσουν σε δεύτερη μοίρα την άκρως επιτυχημένη επιστημονική και ιατρική πορεία τους στη Γερμανία. Έτσι λοιπόν η επιστροφή αποτέλεσε προτεραιότητα έχοντας στις «αποσκευές» τους καταξίωση και την αναγνώριση της πλέον σύγχρονης και απαιτητικής ευρωπαϊκής χώρας, όπως η Γερμανία.

Πλέον των φίλων, γνωστών και συγγενών, στα εγκαίνια παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους τούς ιατρούς, ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Γιώργος Κώτσηρας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αθανάσιος Μπούρας, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο πρόεδρος του «Ηρόδωρου» Σπύρος Τσιούνης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΤΩΡΑ», Γιώργος Μπερδελής, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όμορφες Πόλεις», Άγγελος Μακρυγιάννης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρώην δήμαρχος Μεγαρέων, Ιωάννης Μαρινάκης, καθώς και πολλοί συνάδελφοι ιατροί των Μεγάρων.

Αξίζει να αναφερθούν κάποια βιογραφικά στοιχεία των ιατρών, Δρ. Π. Σκλαβούνου και Δρ. Ι. Παπαποστόλη-Σκλαβούνου.

Ο ιατρός, Παναγιώτης Σκλαβούνος, γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Μέγαρα Αττικής. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2007. Μετά τη στρατιωτική του θητεία μετέβη στη Γερμανία, όπου ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την ειδικότητα στη Μαιευτική και Γυναικολογία. Εξειδικεύτηκε σε κορυφαία νοσοκομεία της Γερμανίας, τα οποία παρείχαν όλο το φάσμα της Μαιευτικής, Γυναικολογίας, Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Γυναικολογικής Ογκολογίας, λαμβάνοντας μετά από εξετάσεις τον τίτλο του ειδικού Μαιευτήρα-Γυναικολόγου το 2015.

Ως υπεύθυνος της αίθουσας τοκετών της Πανεπιστημιακής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου του Saarland, εξειδικεύτηκε στις κυήσεις υψηλού κινδύνου και τους επιπλεγμένους τοκετούς, φέρνοντας στον κόσμο περισσότερα από 2000 νεογνά. Ταυτόχρονα με την ειδικότητά του ξεκίνησε τη διδακτορική του διατριβή, στην οποία μελέτησε διαφορετικές μεθόδους στη δημιουργία του πνευμοπεριτοναίου και τις επιπλοκές αυτών στη γυναικολογική λαπαροσκοπική χειρουργική. Το 2016 ανακηρύχθηκε διδάκτορας του Πανεπιστήμιου Saarland της Γερμανίας με διάκριση άριστα.

Ως ειδικευμένος Μαιευτήρας – Γυναικολόγος εξειδικεύτηκε επί τριετίας στον τομέα της Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης ασχολήθηκε με την παρακολούθηση και θεραπεία ζευγαριών με υπογονιμότητα και απέκτησε σημαντική εμπειρία στις σύγχρονες μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης. Το 2017 απέκτησε, μετά από επιτυχείς εξετάσεις τον τίτλο της υποειδικότητας της Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Spezielle Gynäkologische Endokrinologie und Reproduktionsmedizin.

Στη συνέχεια έλαβε πλήρη εκπαίδευση στον τομέα της Γυναικολογικής Ογκολογίας και της Χειρουργικής του Μαστού (Spezielle Gynäkologische Onkologie) και εξειδικεύτηκε στη σύγχρονη θεραπεία των γυναικολογικών καρκίνων υπό τη επίβλεψη του Καθηγητή Prof. Dr. Solomayer, ενός πρωτοπόρου γυναικολόγου στον τομέα της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και της Γυναικολογικής Ογκολογίας. Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς παραμονής του στην Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου του Saarland εκτέλεσε περισσότερες από 5.000 επεμβάσεις όλου του φάσματος της Γυναικολογικής Χειρουργικής. Το 2020 απέκτησε, μετά από επιτυχείς εξετάσεις τον τίτλο της υποειδικότητας της Γυναικολογικής Ογκολογίας απο τον Γερμανικό Ιατρικό Σύλλογο, ενώ το 2021 έλαβε, μετά απο επιτυχείς εξετάσεις την πιστοποίηση στη Γυναικολογική Ογκολογία και από την αντίστοιχη ευρωπαϊκή εταιρία ESGO.

Ως Αναπληρωτής Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου του Saarland διηύθυνε και ανέπτυξε περαιτέρω το Ενδοσκοπικό Κέντρο, το Κέντρο Ενδομητρίωσης καθώς και το Ουρογυναικολογικό Κέντρο της Πανεπιστημιακής Κλινικής. Ταυτόχρονα εκπαίδευσε από το 2015 έως το 2021 εκατοντάδες ιατρούς από όλον τον κόσμο στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική στο “European Training Center for Gynecologic Endoscopy and Gynecologic Surgery” του Πανεπιστημίου του Saarland.

Το 2021 έλαβε τον τίτλο του Διευθυντή “Chefarzt” στην Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του ακαδημαϊκού νοσοκομείου Idar – Oberstein του Πανεπιστημίου Johannes Gutenberg του Mainz. Από τη θέση αυτή ήταν υπεύθυνος για την εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Mainz όπως και για την εκπαίδευση των νέων ειδικευόμενων Ιατρών στη Μαιευτική και Γυναικολογία.

Τέλος, ο Παναγιώτης Σκλαβούνος είναι συγγραφέας, έως τώρα, 17 δημοσιεύσεων σε διεθνώς αναγνωρισμένα ιατρικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει στην έκδοση τριών ιατρικών συγγραμμάτων. Επιπρόσθετα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια και φυσικά είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών όπως επίσης και καταξιωμένων διεθνών ιατρικών εταιριών.

Η ιατρός, Ιφιγένεια Παπαποστόλη, γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στην πόλη των Μεγάρων, σε ένα οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο της εμφύσησε ήθος, αρχές και αγάπη για τον άνθρωπο. Το 2002 αποφοίτησε από το Λύκειο και κατά τη δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων διακρίθηκε, έχοντας πετύχει τη μεγαλύτερη βαθμολογία ανάμεσα στα λύκεια της Δυτικής Αττικής. Εισήχθη με την πρώτη προσπάθεια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2008, με βαθμό «Λίαν Καλώς». Το 2009 μετέβη στην πόλη της Γερμανίας Wilhelmshaven, όπου και ξεκίνησε το γενικό κομμάτι της ειδικότητάς της, την παθολογία, στο κρατικό νοσοκομείο Reinhard-Nieter. Συνέχισε την Παθολογία στο επίσης κρατικό νοσοκομείο της πόλης Bamberg στη Βαυαρία.

Η αγάπη της για την ειδικότητα της Ενδοκρινολογίας καθώς και η επιθυμία της για ακαδημαϊκή εξέλιξη, την οδήγησαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης Homburg, όπου και εξειδικεύτηκε στην Ενδοκρινολογία και τη Διαβητολογία, καλούμενη να περιθάλψει περίπλοκα περιστατικά. Παράλληλα ξεκίνησε τη διδακτορική της διατριβή με θέμα: «Η επίδραση της βιταμίνης D στη μη – αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος», την οποία και ολοκλήρωσε επιτυχώς το 2017, παίρνοντας τον τίτλο “Doktor der Medizin” με βαθμό «Άριστα».

Η κ. Παπαποστόλη απέκτησε τον τίτλο της Ενδοκρινολόγου – Διαβητολόγου μετά από επιτυχείς εξετάσεις του Γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου, τίτλος ο οποίος είναι αναγνωρισμένoς από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Από το 2018 εργάστηκε σε μια από τις μεγαλύτερες ιατρικές μονάδες της Γερμανίας, που ονομάζεται Medicover, και απαριθμεί πάνω από 15 ιατρεία σε ολόκληρη τη χώρα και δίπλα σε καταξιωμένους συναδέλφους, αντιμετώπισε καθημερινά περιστατικά όλης της εμβέλειας της Ενδοκρινολογίας, της Διαβητολογίας και των Μεταβολικών νοσημάτων.

Έχει ενεργό συμμετοχή τόσο σε ευρωπαϊκά – διεθνή ιατρικά συνέδρια με προφορικές ομιλίες ως προσκεκλημένη ομιλήτρια (συγκεκριμένα στο 70ο Πανγερμανικό Γαστρεντερολογικό Συνέδριο στη Λειψία το 2015 και στο 50ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ήπατος στη Βιέννη το 2015), όσο και με αναρτημένες ανακοινώσεις σε γερμανικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια, όπως το 2016 στο Ντίσελντορφ παρουσιάζοντας το ερευνητικό της έργο στις ευεργετικές επιδράσεις της βιταμίνης D στη μείωση του λιπώδους ήπατος και της παχυσαρκίας σε ενήλικες, που αποτελεί και το γνωστικό αντικείμενο της Διδακτορικής της Διατριβής.

Είναι συγγραφέας, έως τώρα, 3 δημοσιεύσεων σε διεθνώς αναγνωρισμένα ιατρικά περιοδικά. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Γερμανικής Εταιρείας Παθολογίας και της Γερμανικής Ακαδημίας Ενδοκρινολογίας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button