Δ. Μεγαρέων: «Άμεσες ενέργειες Δημάρχου με υποστήριξη επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και υποψηφίων Δημάρχων για το θέμα μεταφοράς LNG από το Πέραμα Μεγάρων»

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει: Την Παρασκευή 25 Αυγούστου ήρθε και πάλι στην επιφάνεια το πρόβλημα της μεταφοράς LNG με βυτιοφόρα οχήματα από τον προβλήτα του Περάματος δίχως να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις των αρμοδίων που θα έπρεπε για να γίνει κάτι τέτοιο και να υλοποιηθούν κάποια έργα για την ασφαλή μεταφορά και την ασφάλεια των κατοίκων.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, ενημέρωσε άμεσα τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αλλά και τους υποψηφίους Δημάρχους και σήμερα το πρωί έγινε σύσκεψη στο γραφείο του με τους παραπάνω και τους Συμβούλους της Διοίκησης του Δήμου για το υπόψη θέμα και στη συνέχεια έστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας (κατεπείγον αριθμ. Πρωτ: 16615/28.8.2023) προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον υφυπουργό κ. Ιωάννη Παππά.

ΘΕΜΑ: Επικίνδυνες Δραστηριότητες στον Προβλήτα Περάματος Μεγάρων.

“Κύριε Υπουργέ
Σας ενημερώνουμε, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μία έντονη δραστηριότητα για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, που αφορά στον Δήμο Μεγαρέων χωρίς όμως και την συμμετοχή του στις διεργασίες.

Πρόκειται για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG από την νήσο Ρεβυθούσα με βυτιοφόρα οχήματα, που θα εκφορτώνονται στον προβλήτα Περάματος Μεγάρων, η κατάσταση του οποίου όμως στην παρούσα φάση δεν είναι ασφαλής για να δεχτεί τέτοια δραστηριότητα και αυτό καθ’ ομολογία έγγραφη των εμπλεκόμενων φορέων ΟΛΕ και ΔΕΣΦΑ, η οποία αποτυπώνεται στο μεταξύ τους υπογραφέν μνημόνιο συνεργασίας, όπου δεσμεύονται για την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων στον προβλήτα προκειμένου να καταστεί αυτός κατάλληλος και ασφαλής, για να δεχτεί τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου. Έργα τα οποία βεβαίως δεν έχουν ούτε καν ξεκινήσει ακόμα.

Από τα παραπάνω σαφέστατα συνάγεται το συμπέρασμα, ότι θα είναι μία πολλή επικίνδυνη για την περιοχή και τους κατοίκους της ενέργεια, δηλαδή το να εκφορτώνονται τα υπόψη βυτιοφόρα οχήματα σε έναν προβλήτα ακατάλληλο, που εγκυμονεί κινδύνους σοβαρότατου ατυχήματος.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ετοιμάζονται για μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Και τίθεται το σοβαρό ερώτημα, ποιος θα δώσει εντολή για να γίνουν τέτοιου είδους δράσεις στον προβλήτα Περάματος Μεγάρων, που είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος για μια τέτοια δραστηριότητα;

Αξίζει να σημειωθεί και το επίσης επικίνδυνο, ότι δηλαδή τα βυτιοφόρα οχήματα μετά την εκφόρτωσή τους θα διέρχονται από δρόμο μικρού πλάτους και ακριβώς δίπλα από τις δεξαμενές πετρελαίου των ΕΛΠΕ με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ασφαλή διέλευση τους, έχοντας υπόψη και το πρόσφατο περιστατικό με το αντίστοιχο βυτιοφόρο όχημα, που πήρε φωτιά λίγο έξω από τα Μέγαρα και πριν τις σήραγγες της ΟΛΥΜΠΙΑΣ οδού.

Με την πεποίθηση, πως δεν πρόκειται να συναινέσετε σε μία δράση, που θα εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την περιοχή και τους κατοίκους αυτής, αναμένουμε, να καλέσετε και τον Δήμο Μεγάρων στις σχετικές διαβουλεύσεις.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Ι. Σταμούλης“

Το ως άνω έγγραφο ο κ. Σταμούλης το κοινοποίησε στον διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΕ κ. Καμαρινάκη, τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Κώτσηρα, τον Γ΄αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Θανάση Μπούρα, τον βουλευτή Δυτικής Αττικής κ. Βαγγέλη Λιάκο, τον βουλευτή Δυτικής Αττικής κ. Τσοκάνη Χρήστο και τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρη Κοσμόπουλο.

Πολύ σημαντικό γεγονός ότι την ενέργεια αυτή του δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη υποστηρίζουν σε κλίμα ενότητας συνυπογράφοντας το έγγραφο αυτό οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και Υποψήφιοι Δήμαρχοι χωρίς καμία επιφύλαξη:

(Τα ονόματα αυτών αναγράφονται σύμφωνα με τη σειρά που έχουν υπογράψει).

Κλεάνθης Βαρελάς, επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού “Μαζί με όραμα”
Πιλίλης Σωτήριος, επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού “Ναι στην Ελπίδα”
Κορώσης Σπύρος, επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού “Νέα Δύναμη”
Kουμπέτσος Γεώργιος, επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού “Μέγαρα – Νέα Πέραμος Νέο ξεκίνημα”
Aγγελος Μακρυγιάννης, επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού “Ομορφες πόλεις”
Παναγιώτης Μαργέτης, επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού “Ορίζοντες”

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button