Αναφορά του δημάρχου στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας

Ο Εορτασμός αυτός καθιερώθηκε το 1910 και γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1911. Είναι μία ημέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην Κοινωνία και προφανώς “ισότητα για τις γυναίκες είναι πρόοδος για όλους.”

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης στο πλαίσιο του Παγκόσμιου εορτασμού της Γυναίκας αναφέρει:

 

« Στις 8 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια ημέρα της ΓΥΝΑΙΚΑΣ.

Της μάνας, της κόρης, της συζύγου, της συντρόφου.

 

Πέρα του ότι όλοι οι άνδρες οφείλουμε τιμή στην ΓΥΝΑΙΚΑ, κάθε μέρα του χρόνου κι όχι μόνον στις 8 Μαρτίου, πρέπει να θυμόμαστε διαχρονικά, τους αγώνες των Γυναικών που πραγματοποίησαν την πρώτη μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας, που έγινε στη Νέα Υόρκη το Μάρτιο του 1857, από εργάτριες Κλωστοϋφαντουργίας και να έχουμε στο νου όλες τις γυναίκες του κόσμου κάθε χρώματος, φυλής και θρησκείας, που για τους αγώνες τους το όνομά τους έχει γραφτεί στην ιστορία.

 

Η ημέρα αυτή θεσμοθετήθηκε για να αναδείξει το σπουδαίο ρόλο της Γυναίκας στην Κοινωνία.

Είναι ημέρα μνήμης των αγώνων των γυναικών, αλλά ταυτόχρονα είναι και ημέρα στοχασμού και πάλης ενάντια στις διακρίσεις και στην εκμετάλλευση.

Στην πατρίδα μας σπουδαίες γυναίκες έχουν παίξει σημαντικότατο ρόλο στην Κοινωνική, Οικονομική, Πολιτική και Πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

 

Κανείς μας δεν πρέπει να ξεχνάει τις γυναίκες στον ξεσηκωμό του γένους για την αποτίναξη του ζυγού της Τουρκοκρατίας, τις ηρωϊκές Σουλιώτισσες και των αγώνων των γυναικών που έδωσαν στα Βουνά της Ηπείρου κατά την διάρκεια του έπους του 1940 και της Ενωμένης Ελληνικής Εθνικής  Αντίστασης.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button