Δήλωση Δημάρχου για τους επαναπροσληφθέντες υπαλλήλους της ΔΕΥΑΜ

Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29/10/2012 ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τους επαναπροσληφθέντες υπαλλήλους της ΔΕΥΑΜ από τον Δήμο Μεγαρέων

 

Η απόφαση αυτή του Διοικητικού Εφετείου αποτελεί για τους 8 πρώην απολυμένους πλέον της ΔΕΥΑΜ ηθική δικαίωση και αποκατάσταση της τιμής της υπόληψης και της αξιοπρέπειας τους απέναντι στην κοινωνία των Μεγάρων. Και το λέω αυτό γιατί πρέπει να θυμίσω σε όλους ότι για τον τέως Δήμαρχο, κ. Στρατιώτη η ΔΕΥΑΜ ήταν υπερχρεωμένη και αμαρτωλή και γι’ αυτό κύριοι υπεύθυνοι ήταν οι υπάλληλοι που εργάζονταν σε αυτή. Θεώρησε σκόπιμο λοιπόν να προβεί στη λύση της εταιρείας και συγχρόνως να επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά τους εργαζόμενους, υποχρεώνοντάς τους σε πολιτική δουλεία  ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Στηριζόμενος στη τροπολογία του νόμου 3901/10 προχώρησε σε μια πέρα για πέρα άδικη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την 260/10, σύμφωνα με την οποία, από το σύνολο των 45 υπαλλήλων εντελώς αναιτιολόγητα προβαίνει στη μεταφορά στο δήμο των 36. Στιγμάτισε με αυτό τον τρόπο 8 υπαλλήλους αφού η ένατη υπάλληλος, η κα Κακαρίκου παραιτήθηκε  της αιτήσεως της και τους χαρακτήρισε ως τους υπαίτιους της καταστροφής της ΔΕΥΑΜ. Δημιούργησε έτσι τις προϋποθέσεις ώστε οι 8 υπάλληλοι να κηρυχτούν ένοχοι στα μάτια των συμπολιτών τους για την κατάντια της ΔΕΥΑΜ και προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να αποποιηθεί των οποίων ευθυνών τον βάρυναν. Μετέτρεψε τους 8 υπαλλήλους σε εξιλαστήρια θύματα και ταυτόχρονα σε φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς και ο ίδιος «ένιψε τας χείρας του» για όσα είχαν συμβεί τόσα χρόνια στην εταιρεία.

Όμως ο κ. Στρατιώτης λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο. Η 260/10 απόφαση του Δημ. Συμβουλίου καταρείφθηκε από το Διοικητικό Εφετείο και μαζί καταρείφθηκαν όλες οι προσπάθειες του να επιρρίψει αλλού τις μεγάλες του ευθύνες για την κατάντια της ΔΕΥΑΜ. Συγχρόνως επήλθε η κοινωνική δικαιοσύνη και αποκαταστάθηκε όχι τόσο η εργασιακή σταθερότητα των εργαζομένων, αλλά η ηθική και κοινωνική τους καταξίωση.

Όταν εμείς ως νέα διοίκηση στις αρχές του 2011 πήραμε την 246/11 απόφαση του Δημ. Συμβουλίου με σκοπό την μεταφορά και των 8 απολυμένων από τον κ. Στρατιώτη, στο Δήμο, τότε ο κ. Στρατιώτης διερρήγνυε τα ιμάτια του στην αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου και με αποκάλεσε πολιτικό απατεώνα. Με κατηγόρησε ότι προσπαθώ να καλύψω την προεκλογική μου υποσχεσιολογία και ήταν βέβαιος ότι αυτή η απόφαση ουδέποτε θα περάσει. Όμως οι εξελίξεις δεν τον δικαίωσαν. Αντίθετα δικαίωσαν την διοίκηση μας και εμένα προσωπικά που από την πρώτη στιγμή πίστεψα ότι συντελούνταν μια μεγάλη αδικία, αποχώρησα από την αίθουσα όταν πάρθηκε η 260/10 απόφαση και προχώρησα μαζί με τους εργαζόμενους σε έναν αγώνα που σήμερα μας δικαιώνει όλους εμάς που πιστέψαμε σε αυτόν.

Η απόφαση αυτή μας δικαιώνει και υλοποιεί την προεκλογική μας δέσμευση, αυτή της καθολικής αποκατάστασης των εργαζομένων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button