Διευκρινίσεις για την μεταφορά της λυματολάσπης

Η Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων αισθάνεται την υποχρέωση να παρέμβει στο δημόσιο διάλογο και να δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις για το ζήτημα μεταφοράς της λυματολάσπης, ένα ακόμη θέμα, στο οποίο η προηγούμενη Διοίκηση είχε αφήσει στην τύχη του, με πολύ αρνητικές συνέπειες για την περιοχή.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη Διοίκηση του Δήμου, ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης επιχείρησε και κατάφερε να ανατρέψει τις εξαιρετικά επιβλαβείς αποφάσεις και συμπεριφορές που κληροδότησε η προηγούμενη διοίκηση.

Δυστυχώς ακόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κακοδιαχείρισης αποτελεί το θέμα της λυματολάσπης.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Ιωάννης Μαρινάκης, για το μείζον ζήτημα της λυματολάσπης από την πρώτη στιγμή, ζήτησε και ενημερώθηκε από τον εκκαθαριστή της εταιρείας και έδωσε εντολή να δρομολογηθεί η διαδικασία εξεύρεσης αναδόχου για τη μεταφορά της λυματολάσπης σε πιστοποιημένο χώρο υποδοχής.

 

Ο εκκαθαριστής της εταιρείας ανέλαβε να διεκπεραιώσει τη νόμιμη διαδικασία, διενεργήθηκε μειοδοτικός διαγωνισμός και κλήθηκε η εταιρεία με τη χαμηλότερη προσφορά, προκειμένου να αναλάβει το έργο της μεταφοράς.

 

Ο μειοδότης, μετά την κλήση του να αναλάβει το έργο, απέσυρε την προσφορά του ως μη συμφέρουσα, καθώς απέδωσε σε λάθος την – όντως πολύ μειωμένη σε σχέση με τις υπόλοιπεςπροσφορά που είχε καταθέσει.

 

Η νόμιμη διαδικασία προέβλεπε να κληθεί να αναλάβει το έργο η αμέσως καλύτερη προσφορά, το οποίο και έγινε. Η αμέσως καλύτερη προσφορά ήταν του κ. Μπέη, ο οποίος ανέλαβε το έργο μεταφοράς της λυματολάσπης σε πιστοποιημένο χώρο υποδοχής.

 

Στη σύμβαση που υπεγράφη με τον κ. Μπέη, ορίζεται ρητά ότι έχει προσωρινό χαρακτήρα και η λήγει αυτόματα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση  για το Δήμο, τη στιγμή που θα μπορεί ο Δήμος με δικά του μέσα να διαχειρίζεται τη λυματολάσπη. Δηλαδή, με το που θα ολοκληρωθεί το εργοστάσιο κοπριάς του Δήμου. Η ολοκλήρωση του εργοστασίου θα απαλλάξει το Δήμο από το σημαντικό κόστος μεταφοράς της λυματολάσπης και θα υπάρξουν και πολλαπλά οφέλη για την περιοχή τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο εκτενούς μελλοντικής ενημέρωσης προς τους πολίτες.

 

Η διοίκηση του δήμου και ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης, τονίζει ότι και σε αυτή την περίπτωση τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες επιλογής αναδόχου για το έργο.

 

Ο Δήμαρχος αναγνωρίζει ότι το κόστος μεταφοράς της λυματολάσπης σε πιστοποιημένο χώρο υποδοχής είναι δυσβάσταχτο, αλλά την ίδια ώρα τονίζει ότι το κόστος της μεταφοράς δεν συγκρίνεται σε κανένα βαθμόούτε οικονομικά ούτε περιβαλλοντικάμε το κόστος από την καταστροφή και τα πρόστιμα που θα ήταν υποχρεωμένος να πληρώνει ο Δήμος, εάν συνέχιζε να πετάει τη λυματολάσπη στον Μεγαρικό κάμπο ή την χωματερή! Με αυτή τη διαδικασία μπήκε τέλος στην περιβαλλοντική αυθαιρεσία. Η επιχείρηση πολιτικής ¨σπέκουλας¨ από τον κ. Στρατιώτη δεν περνάει πλέον.

Για άλλη μία φορά γίνεται αντιληπτό ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button