Τραυματισμένο φλαμίνγκο βρέθηκε στην παραλία της Βαρέας

Νωρίς σήμερα το πρωί Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017, υπάλληλοι του Δήμου Μεγαρέων και ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Φυλακτός βρέθηκαν στην παραλία της Βαρέας και φρόντισαν ένα μικρό φλαμίνγκο, το οποίο ήταν σοβαρά τραυματισμένο αφυδατωμένο με σπασμένη τη μία φτερούγα από χθες αργά το απόγευμα.

Μόλις ενημερώθηκε ο Δήμος άμεσα ο Δήμαρχος έδωσε εντολή και  υπάλληλοι του Δήμου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Φυλακτό μετέβησαν επιτόπου, πήραν το τραυματισμένο Φλαμίνγκο και το έστειλαν με αυτοκίνητο στο Σύλλογο Προστασίας και περίθαλψης Άγριας Ζωής “ΑΝΙΜΑ” στην Καλλιθέα.

Εκεί ήδη ξεκίνησαν  προσπάθειες από  ειδικούς επιστήμονες, όπως η Μαρία Γανωτή Κτηνίατρος, γνωστή  από την παρουσία της στα ΜΜΕ για την αγάπη της και τη μέριμνα για τα άγρια πουλιά και η Καίτη Αλευρά,  να το σώσουν γιατί πραγματικά η κατάστασή του ήταν πολύ σοβαρή κι αν όλα πάνε καλά το μικρό Φλαμίνγκο θα ξαναγυρίσει στο Περιφερειακό Πάρκο (Υγροβιότοπος στο Βουρκάρι Μεγάρων), όπου φέτος έχουν εμφανιστεί και άλλα όμορφα και σπάνια άγρια πουλιά.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button