Εκδήλωση με θέμα το αμπέλι και το κρασί από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου

Μία ωραία πρωτοβουλία της καθηγήτριας του 2ου Γυμνασίου Μεγάρων, Κας Ευαγγελίας Μαργέτη, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, θα υλοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα του Γαλαξία, στα Πλακάκια υπό την αιγίδα του Δήμου Μεγαρέων.

 

Πρόκειται για ένα θεατρικό δρώμενο που έχει θέμα «Το αμπέλι και το κρασί στη λαϊκή παράδοση των Μεγάρων », με πρωταγωνιστές  μαθητές της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Μεγάρων.

 

Η επιλογή των κειμένων και η επιλογή των κουστουμιών είναι της Κας Ευαγγελίας Μαργέτη, η σύνθεση και διασκευή των κειμένων, η σκηνοθεσία και η σκηνογραφία και η κατασκευή του σκηνικού της Βούλας Μαργέτη, Μουσική επιμέλεια Σπύρου Μπερδελή και μακιγιάζ της Νικολέτας Μήτσου.

 

Η καθηγήτρια Κα Ευαγγελία Μαργέτη, αναφερόμενη στο έργο και την παράσταση με δυό λόγια τονίζει:

«Σήμερα… Θυμάσαι; θυμάμαι. Δύο λέξεις που θα ακούσουμε από τον παππού και τη γιαγιά όταν συνομιλούν με την πιο όμορφη συντροφιά, τα εγγόνια τους, τα οποία μαθαίνουν από αυτούς για την φροντίδα του αμπελιού, που γίνεται κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.

 

Οι αναμνήσεις της γιαγιάς θα μας μεταφέρουν στο … χθες, τότε που ήταν ένα 17 χρονο κοριτσόπουλο, που με την οικογένεια και τις φίλες της θα μας δείξουν πως περνούσαν στα αμπέλια. Η συνέχεια επί της σκηνής.

 

Πηγές για τα κείμενα χρησιμοποιήσαμε από το Βιβλίο του πρώην Δημάρχου Μεγαρέων κ. Χρυσόστομου Σύρκου «Ο Μεγαρίτης και η Μεγαρίτισσα», από τα «Λαογραφικά των Μεγάρων» του πρώην Δημάρχου και Βουλευτή αείμνηστου Νικολάου Παπαηλία, αποσπάσματα από εφημερίδες, από κείμενα του συμπολίτη μας Λαογράφου κ. Δημητρίου (Τζίμη) Ηλία, από το Αναγνωστικό της Β΄ Δημοτικού (1972), από το Ανθολόγιο της Γ΄ Δημοτικού (1975) και από έντυπα του Μουσείου Μπενάκη σχετικά με τις παραδοσιακές καλλιέργειες.

 

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο και το Δήμο Μεγάρων για όλη τη βοήθεια και την στήριξη προκειμένου να πραγματοποιήσουμε με επιτυχία την όλη εκδήλωση.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button