Διάκριση μαθήτριας του ΓΕΛ Νέας Περάμου στο πρόγραμμα Euroscola

Ανάμεσα στους 24 μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν στο γραπτό διαγωνισμό για το πρόγραμμα Euroscola προκειμένου να εκπροσωπήσουν την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής στην ημερίδα που θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο στις 27 Φεβρουαρίου 2020 και η μαθήτρια του ΓΕΛ Νέας Περάμου Ελβίρα Μεντζελιώτη, η οποία βρέθηκε στην 9η θέση της τελικής βαθμολογίας.

Τι είναι το πρόγραμμα Euroscola;

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιθυμώντας να δώσει στους νέους της Ευρώπης ηλικίας 16-18 ετών, τη δυνατότητα να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις εμπειρίες τους, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τα σχέδιά τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, διοργανώνει από το 1992, τις ημερίδες «EUROSCOLA» στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Οι ημερίδες αυτές γίνονται στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας, στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και παίρνουν τη μορφή ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων. Οργανώνονται πολλές φορές το χρόνο με τη συμμετοχή 500 περίπου μαθητών Λυκείου από τα 27 κράτη μέλη της Ένωσης και ορισμένες φορές λαμβάνουν μέρος και μαθητές, οι οποίοι προέρχονται από υποψήφια για ένταξη κράτη.

Ο μηχανισμός του προγράμματος επιτρέπει σε παιδιά από διαφορετικές χώρες να έρθουν σε επαφή. Από τη στιγμή που θα εισέλθουν στο ΕΚ, παύουν να αντιπροσωπεύουν το σχολείο τους και εντάσσονται σε πολύγλωσσες ομάδες των 100 περίπου μαθητών. Έτσι, οι συμμετέχοντες προκειμένου να επικοινωνήσουν με τους ομολόγους τους από τις άλλες χώρες, καλούνται να χρησιμοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις γλωσσικές τους γνώσεις.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

«Είναι εξαιρετικά τιμητικό για το Δήμο μας νέες και νέοι των Μεγάρων και της Νέας Περάμου να διακρίνονται και να προοδεύουν. Η συμμετοχή της μαθήτριας του ΓΕΛ Νέας Περάμου Ελβίρας Μεντζελιώτη στο διαγωνισμό του προγράμματος «Euroscola» δημιουργεί νέες προοπτικές στην ίδια αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύει περίτρανα το σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο, που επιτελείται από τους Καθηγητές στα Λύκεια του Δήμου Μεγαρέων.

Συγχαρητήρια στην Ελβίρα και καλή επιτυχία σε ότι κάνει στις σπουδές της και στην ζωή της γενικά.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button