Παρουσίαση βιβλίου του Στέλιου Γκίνη «Από χώμα & όνειρο»

Παρουσιάστηκε η συλλογή ποιημάτων του Στέλιου Γκίνη με τίτλο «Από χώμα και όνειρο», την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, στον νέο Πολυχώρο Ενημέρωσης & Επικοινωνίας «29».

Ένα χρόνο μετά το θάνατο του Καθηγητή Στέλιου Γκίνη, ήταν επιθυμία του ιδίου, της οικογένειάς του και των συνεργατών του στην εφημερίδα «Ενημέρωση Μεγάρων & Δυτικής Αττικής», η έκδοση αυτού του βιβλίου.

Για το βιβλίο και τον αείμνηστο Στέλιο Γκίνη, μίλησαν ο πρώην Δήμαρχος Μεγαρέων Χρυσόστομος Δ. Σύρκος, ο Επίτιμος δικηγόρος Ανδρέας Γ. Μενιδιάτης, και χαιρετισμοί έγιναν από τον συνάδελφο του Στέλιου Γκίνη, Καθηγητή πρώην Πρόεδρο ΤΕΙ Πειραιά Παναγιώτη Κικίλια, τον Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, ενώ επιστολή στρατηγού για τον Στέλιο Γκίνη ανέγνωσε ο ιατρός Παναγιώτης Χατζόπουλος και χαιρετισμό απέστειλε ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός. Το συντονισμό έκανε η δημοσιογράφος Αλέκα Σταματιάδη. Η εκδήλωση έκλεισε με μελοποιημένα ποιήματα του Στέλιου Γκίνη για τα Μέγαρα που τραγούδησε το φωνητικό μουσικό σχήμα της Μικτής Χορωδίας τους Δήμου Μεγαρέων, με τη μαέστρο Μαριλία Ηλία και στο πιάνο τη Ρένα Χατζοπούλου.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, ο πατέρας Πολύευκτος Φουσκαρής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο βουλευτής ΝΔ Δυτ. Αττικής Γιώργος Κώτσηρας, ο Αντιδήμαρχος Ιερόθεος Πολυχρόνης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ Ιωάννης Καλλιπόζης, ο πρώην Δήμαρχος Μεγαρέων Γιάννης Μαρινάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κλεάνθης Βαρελάς, Άγγελος Μακρυγιάννης, Σπύρος Τσιούνης, Χρήστος Γκίνης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος, κ.ά.
Στην εκδήλωση, αναδείχθηκε η ευαίσθητη ανθρώπινη πλευρά, η αγάπη για τη φύση, την οικογένεια, η φιλία, όπως εκφράζονται στα ποιήματα του Στέλιου Γκίνη, αλλά και η πολυσχιδής προσωπικότητα του αειμνήστου Καθηγητή και συνεργάτη της Ε, που αποτελεί παράδειγμα πνευματικής και κοινωνικής δράσης για τις νεότερες γενιές.

Ο Πολυχώρος Ενημέρωσης & Επικοινωνίας «29» είναι ένας νέος χώρος που δημιουργήθηκε από τους ανθρώπους της εφημερίδας «Ενημέρωση Μεγάρων & Δυτ. Αττικής», στις νέες εγκαταστάσεις της εφημερίδας (οδός Αγίου Ιωάννου Θεολόγου 29, Μέγαρα), για τις ανάγκες της περιοχής μας για ανοιχτές πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, και άλλες εκδηλώσεις, συζητήσεις, ανοιχτό διάλογο, ως ένα νέο κύτταρο έκφρασης, επικοινωνίας και ενημέρωσης, όπως ανέφερε ο εκδότης της εφημερίδας «Ενημέρωση Μεγάρων & Δυτ. Αττικής», Άγγελος Βασίλαινας.

Το βιβλίο εκδόθηκε στα Μέγαρα από τις εκδόσεις «Νάστου» και διανεμήθηκε κατά την εκδήλωση δωρεάν. Μπορείτε να το βρείτε δωρεάν στα νέα γραφεία της εφημερίδας «Ενημέρωση Μεγάρων & Δυτ. Αττικής» (οδός Αγίου Ιωάννου Θεολόγου 29, Μέγαρα).

Επόμενη εκδήλωση στον νέο Πολυχώρο Ενημέρωσης & Επικοινωνίας «29», τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης έργων vector τεχνικής & εικονογραφήσεων του Εικονογράφου-Σκιτσογράφου Παναγιώτη Διπλάρα, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, στις 20:00.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button