ΔΕΠΑ Εμπορίας: Μικρές και έξυπνες αλλαγές για να «ξεφουσκώσουμε» τους λογαριασμούς ρεύματος

Θες να μειώσεις τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου χωρίς να ξεβολευτείς; Δες πώς στο νέο σποτ της ΔΕΠΑ Εμπορίας «Μικρές αλλαγές για μεγάλες διαφορές»!

Με το βίντεο αυτό η δημόσια εταιρεία φυσικού αερίου εγκαινιάζει μια μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία, με στόχο να βοηθήσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να «συρρικνώσουν» το ενεργειακό τους κόστος.

Η καμπάνια περιλαμβάνει ένα πλήθος από απλές και εύχρηστες συμβουλές με τις οποίες οι πολίτες μπορούν να μειώσουν την ενεργειακή τους κατανάλωση και να εξοικονομήσουν χρήματα, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουν ουσιαστικά τις συνήθειες τους.

Στηρίζεται δηλαδή στη λογική της «έξυπνης» κατανάλωσης μέσα από μικρές αλλαγές στην καθημερινή μας ρουτίνα οι οποίες όμως ελαχιστοποιούν τη σπατάλη ενέργειας και «ξεφουσκώνουν» τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου των νοικοκυριών.

Για τον σκοπό αυτό, μάλιστα, η εταιρεία δημιούργησε ένα εξειδικευμένο site, το «smartenergytips.depa.gr», συγκεντρώνοντας όλους τους τρόπους με τους οποίους οι καταναλωτές μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια (και χρήματα), για κάθε συσκευή και χρήση,  στην καθημερινότητα, το σπίτι ή την επιχείρησή τους.

Ακολουθώντας τις συμβουλές που παρατίθενται στο βίντεο και πιο αναλυτικά στο site, ένα μέσο νοικοκυριό μπορεί να εξοικονομήσει μέχρι και 350 ευρώ τον χρόνο από τους λογαριασμούς του ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Προσοχή στις ώρες αιχμής

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη μείωση της κατανάλωσης τις ώρες αιχμής – 6 το απόγευμα, με 9 το βράδυ–η οποία εξασφαλίζει χαμηλότερες τιμές ρεύματος οριζόντια, καθώς περιορίζει τη χρήση των πιο ακριβών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής (μονάδες φυσικού αερίου) που «φουσκώνουν» τη μέση ημερήσια τιμή της κιλοβατώρας.

Η μεγάλη άνοδος της τιμής του φ.α. τον τελευταίο χρόνο επηρεάζει άμεσα και την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, το 40% της οποίας παράγεται από φυσικό αέριο. Για αυτό όσο μειώνεται η χρήση του στην τρέχουσα συγκυρία, τόσο μεγαλύτερα τα οφέλη για τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις, αλλά και τη χώρα συνολικά.

Προγραμματίζοντας, με δυο λόγια, τη χρήση των πιο ενεργοβόρων συσκευών (πχ. πλυντήρια πιάτων και ρούχων, στεγνωτήρια, σιδέρωμα, μαγείρεμα, κλπ.) τις υπόλοιπες ώρες, απολαμβάνουμε όλοι φθηνότερο ρεύμα και μειώνουμε τις εισαγωγές ακριβού φυσικού αερίου.

Στο πλευρό του καταναλωτή

Ο Όμιλος ΔΕΠΑ, καθ’ όλη τη διάρκεια της πρωτοφανούς αύξησης στις διεθνείς τιμές ενέργειας, προχώρησε σε σημαντικές εκπτώσεις που ξεπερνούν τα155 εκατ. €, απορροφώντας μεγάλο τμήμα των ανατιμήσεων. Παράλληλα, προσφέρει γενναίες επιδοτήσεις (90 €/MWh τον Οκτώβρη, 25 €/MWh τον Νοέμβρη) σεπερισσότερους από 700.000 οικιακούς καταναλωτές, εξασφαλίζοντας ότι το φυσικό αέριο θα παραμείνει προσιτό για όλους.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button