Δ. Μεγαρέων: «Ο Γρ. Σταμούλης προσκάλεσε τον Άκη Τσελέντη για αυτοψία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου»

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων γνωστοποιεί ότι στο πλαίσιο μιας πληρέστερης και εγκυρότερης ενημέρωσης για την αποτίμηση της φέρουσας ικανότητας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Περάμου, ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης ζήτησε επικουρικά επί τόπου αυτοψία και από τον καθηγητή σεισμολογίας και διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, κ. Άκη Τσελέντη.

Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε στις 22/02/2023 παρουσία του διευθυντή Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Κωνσταντίνου Κάμπαξη και της Διευθύντριας του Σχολείου.

Μετά τον επί τόπου μακροσκοπικού χαρακτήρα έλεγχο, ο κ. Τσελέντης εκτίμησε καταρχήν ότι δεν έχει επηρεαστεί η φέρουσα ικανότητα του κτηρίου από τη συγκεκριμένη βλάβη σε τμήματα της οροφής του.
Έχοντας πλέον οι Τεχνικές Υπηρεσίες στη διάθεσή τους την Τεχνική Έκθεση της KTYP A.E. και το πρωτόκολλο αυτοψίας της επιτροπής του άρθρου 428 του ΚΒΠΝ, χωρικής αρμοδιότητας της Π.Ε Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ανάθεση σύνταξης μελέτης στατικής επάρκειας του κτιρίου, από την οποία θα προκύψει κατά τρόπο συγκεκριμένο, ο τρόπος και η μεθοδολογία αποκατάστασής του και οι τυχόν ενισχύσεις εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button