Δ. Μεγαρέων: Ενίσχυση αστυνόμευσης στη Νέα Πέραμο – Αποτελέσματα επιχειρησιακού σχεδιασμού 6–13 Φεβρουαρίου 2026

Ο Δήμος Μεγαρέων, με δελτίο Τύπου, ενημερώνει τους πολίτες ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνική Αστυνομίας, από τις 6 Φεβρουαρίου 2026 εφαρμόζεται σε καθημερινή και 24ωρη βάση επιχειρησιακός σχεδιασμός ενισχυμένης αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Περάμου.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη διάθεση:
• μίας ΟΠΚΕ, (Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος)
• μίας εποχούμενης περιπολίας της Ασφάλειας,
• μίας εποχούμενης περιπολίας της Άμεσης Δράσης ή μίας ομάδας ΔΙ.ΑΣ.,
καθώς και ειδικές στοχευμένες δράσεις σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ι.).

Κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 της 06/02/2026 έως 06:00 της 13/02/2026 καταγράφηκαν τα εξής αποτελέσματα:
• Ελέγχθηκαν συνολικά 416 οχήματα και 711 άτομα (599 ημεδαποί – 112 αλλοδαποί)
• Προσήχθησαν 13 άτομα (10 ημεδαποί – 3 αλλοδαποί)
• Συνελήφθησαν 13 άτομα για παραβάσεις που αφορούν κλοπή, Κ.Ο.Κ., ναρκωτικά, νομοθεσία περί αλλοδαπών, παραεμπόριο, ρευματοκλοπή, νομοθεσία περί όπλων και λοιπά αδικήματα
• Βεβαιώθηκαν 24 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
• Πραγματοποιήθηκε 1 ακινητοποίηση Ι.Χ.Ε. με μεταφορά γερανού

Η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και άριστη συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, μεταφέροντας τα αιτήματα και τις ανησυχίες των κατοίκων και στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας στην τοπική κοινωνία.

Η ασφάλεια αποτελεί ζήτημα που απαιτεί συντονισμό, συνέπεια και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Ο Δήμος Μεγαρέων θα συνεχίσει να παρεμβαίνει θεσμικά και άμεσα όπου απαιτείται, με γνώμονα τη διασφάλιση της ομαλής καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

φωτογραφία αρχείου – ενδεικτική

Παρόμοια άρθρα

Back to top button