Χρηματοδότηση για την αναπαλαίωση του «Κυριακούλειου»

 

Στόχος  της Διοίκησης του Δήμου από την εκλογή της  κιόλας ήταν η αναπαλαίωση, η συντήρηση, η επισκευή, η προστασία και ο λειτουργικός εκσυγχρονισμός του Κυριακούλειου, στην καρδιά της πόλης των Μεγάρων, ώστε να αποτελέσει έναν σύγχρονο Πολιτιστικό χώρο.

 

Και ο στόχος αυτός που αποτελεί μεγάλη επιτυχία, είναι πλέον υλοποιήσιμος,  αφού επετεύχθη η χρηματοδότηση του έργου αυτού με το ποσό των (376.000) τριακοσίων εβδομήντα έξι χιλιάδων  ευρώ ύστερα από προσωπικές ενέργειες του τ. Αντιδημάρχου κ. Κώστα Καράμπελα.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

«Ο Δήμος μας αξιοποίησε την πρόσκληση του ΥΜΕΠΕΡΑΑ για χρηματοδότηση αντίστοιχων παρεμβάσεων σε κτιριακό απόθεμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και με τεκμηριωμένη πρόταση πέτυχε θετική αντιμετώπιση από τους αξιολογητές του Προγράμματος.

 

Θα ήθελα εδώ να σημειώσω τη σημασία, που έχουν τέτοιες προσκλήσεις για την αξιοποίηση κτιρίων πολιτιστικής κληρονομιάς και την ικανοποίησή μου για την έκδοσή της η οποία φέρει την υπογραφή της Κας Ευγενίας Φωτονιάτα, Ειδικής Γραμματέως ΕΤΠΑ και ΤΑ στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

 

Η χρηματοδότηση του Δήμου μας με το ποσό των (380.000) τριακοσίων ογδόντα χιλιάδων περίπου  ευρώ, θα μας επιτρέψει σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανακαινίσουμε το χαρακτηρισμένο ως “Μνημείο Τέχνης”  από το Υπουργείο Πολιτισμού Κυριακούλειο, που βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην Κεντρική πλατεία των Μεγάρων.

 

Την ικανοποίησή μου αυτή θέλω να μοιραστώ με τους συμπολίτες μου δηλώνοντας παράλληλα ότι ως Δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε ακούραστα να αναζητούμε τρόπους για την υλοποίηση των υποσχόμενων έργων και δράσεων, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μας.

 

Θα ήθελα ειδικά  να σημειώσω την πρωτοβουλία και την ιδιαίτερη συμβολή στην επιμέλεια της Πρότασης χρηματοδότησης του τ. Αντιδημάρχου κ. Κώστα Καράμπελα και το συνεχές και αμείωτο ενδιαφέρον του για την πορεία της, που οδήγησε και στην ευόδωση αυτής της προσπάθειας.

 

Ο Δήμος μας θα συνεχίσει με σταθερότητα και μεθοδικότητα να αναζητά και να αξιοποιεί χρηματοδοτικά μέσα και εργαλεία για να πετυχαίνει τους αναπτυξιακούς στόχους, που έχει θέσει προς όφελος των πολιτών και του Δήμου μας.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button