Πρόταση για χρηματοδότηση έργου «Βελτίωση χάραξης & διαπλάτυνση της επαρχιακής οδού Μεγάρων-Αλεποχωρίου

Λ. Κοσμόπουλος: «Ένα από τα πιο ώριμα και ωφέλιμα έργα για όλη την Αττική η νέα χάραξη της επαρχιακής οδού Μεγάρων-Αλεποχωρίου»

Ένα από τα πιο ώριμα και ωφέλιμα έργα στην Δυτική Αττική παρουσίασε, με σκοπό να χρηματοδοτηθεί σε συνεδρίαση της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου το οποίο ακολούθως αναφέρει:

Το έργο «Βελτίωση χάραξης και διαπλάτυνση της επαρχιακής οδού Μεγάρων – Αλεποχωίου (ορεινό τμήμα)» με προϋπολογισμό 39 εκατομμυρίων ευρώ, έχει ολοκληρωμένες όλες τις απαραίτητες μελέτες, έχει γίνει κήρυξη της απαλλοτρίωσης και αποτελεί ένα από τα πιο ώριμα έργα προς χρηματοδότηση.

Ως συνέχεια του πεδινού τμήματος της επαρχιακής οδού Μεγάρων – Αλεποχωρίου, του οποίου οι πολίτες της Αττικής βλέπουν τα θετικά του αποτελέσματα, η υλοποίηση νέας χάραξης θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη: για την πολιτική προστασία και την άμεση διαφύλαξη του δάσους, την επισκεψιμότητα και την οικονομία, με μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος με την καλύτερη κίνηση των οχημάτων.

Με την υλοποίηση του έργου νέας χάραξης και στο ορεινό τμήμα της επαρχιακής οδού Μεγάρων-Αλεποχωρίου, επιτυγχάνονται:

– Οικονομία και αύξηση κυκλοφορίας οχημάτων
– Μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσω της μείωσης ρύπων οχημάτων
– Επισκεψιμότητα-Τουρισμός: Εύλογα, με την βελτίωση της χάραξης αυξάνεται αυτόματα η επισκεψιμότητα, στις καθαρότερες και κοντινότερες παραλίες της Αττικής για τους λουόμενους της Αττικής
– Βελτιώνεται η περιβαλλοντική αισθητική της χάραξης
– Μειώνεται, κατά πολύ, το ετήσιο κόστος συντήρησης, λόγω καταπτώσεων στην υφιστάμενη κατάσταση, και αποσυμφορείται η κίνηση στο αποληκτικό τμήμα της σημερινής οδού, στην παραλία Αλεποχωρίου, με τα προβλήματά του, και εξυπηρετεί, πλέον, με ικανούς κόμβους στις κατάλληλες θέσεις, τον σημερινό και μελλοντικό φόρτο προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ο κ. Κοσμόπουλος, σχετικά, ανέφερε ότι: «Ο οδικός άξονας της επαρχιακής οδού Μεγάρων – Αλεποχωρίου είναι ο μοναδικός που συνδέει την Πελοπόννησο με την Αττική. Αυτό σημαίνει ότι με τη βελτίωση της χάραξης και του ορεινού τμήματος ανοίγει ο δρόμος για όλους τους πολίτες και επισκέπτες της Αττικής, στις παραλίες του Αλεποχωρίου και της Ψάθας, δεδομένης και της κατάστασης στον δρόμο Σχίνου.

Αν αναλογιστούμε πόσοι δρόμοι προσφέρουν πρόσβαση σε παραλίες της Ανατολικής Αττικής, βλέπουμε πόσο αναγκαίο είναι το έργο του μοναδικού οδικού άξονα που συνδέει Σαρωνικό με Κορινθιακό.
Ακόμα, δεν ξεχνάμε ότι η περιοχή του Αλεποχωρίου Μεγάρων έχει πληγεί από πυρκαγιές και το δάσος αποτελεί περιοχή ευπαθή σε νέες πυρκαγιές. Συνεπώς, είναι παραπάνω από αναγκαία η βελτίωση του οδικού άξονα, προς προστασία και βέλτιστη πρόσβαση των οχημάτων Πυροσβεστικής-Πολιτικής Προστασίας.

Η επαρχιακή οδός Μεγάρων – Αλεποχωρίου αποτελεί τον μοναδικό οδικό άξονα που συνδέει την Πελοπόννησο με την Αττική και τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο. Το έργο αυτό είναι ένα από τα τρία που υποβάλει η Περιφέρεια Αττικής, με ενέργειες του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, προς χρηματοδότηση.

Είναι κατανοητή η μεγάλη αναγκαιότητα και σπουδαιότητα του έργου, για αυτό και ζητάμε τη συμβολή των βουλευτών της Δυτικής Αττικής, προς επίτευξη της χρηματοδότησής του και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε έργα που αλλάζουν την εικόνα της περιοχής μας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button