Αθλητισμός με επίκεντρο τον άνθρωπο

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ «ΦΟΡΜΑ»

Είναι αλήθεια, ότι σήμερα μέσα σε αυτό το περιβάλλον της πρωτόγνωρης κρίσης, ο αθλητισμός θεωρείται από πολλούς πολυτέλεια. Ο αθλητισμός όμως είναι δικαίωμα, είναι τρόπος ζωής, είναι δημιουργική και υγιής έκφραση.

Με επίκεντρο τον άνθρωπο και σκοπό την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος, ο Δήμος μας θα υλοποιήσει σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προγράμματα και δραστηριότητες.

Δεσμευόμαστε για:

 • Οργάνωση πρωταθλήματος ποδοσφαίρου δημοτικών σχολείων (5×5)
 • Οργάνωση πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Γυμνασίων – Λυκείων (9×9)
 • Αναβάθμιση πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης δημοτικών σχολείων (minibasket)
 • Γυμναστική στα Νηπιαγωγεία για νευρομυϊκό συντονισμό, την βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της στάσης του σώματος
 • Ουσιαστική και επαρκής υλική στήριξη των αθλητικών σωματείων, που παράγουν αποδεδειγμένα έργο, κρατώντας νέα παιδιά µέσα στα γήπεδα, στα αθλητικά γήπεδα, στα γήπεδα της ζωής. Θα λειτουργήσουμε ενισχυτικά προς τα σωματεία και όχι ανταγωνιστικά.
 • Αθλητικό Καλοκαιρινό Camp προσφέροντας στα παιδιά δημιουργικές διεξόδους απασχόλησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Θα συμπεριλαμβάνονται επίσης εικαστικές και δημιουργικές δραστηριότητες, συνδυάζοντας έτσι την αθλητική εξάσκηση και την πνευματική καλλιέργεια
 • Τουρνουά καλαθοσφαίρισης 3on3 σχολείων σε συνεργασία με την αρμόδια ομοσπονδία, με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή των μαθητών των Δημοτικών σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων.
 • Υποστήριξη Ίδρυσης Ναυτικού Ομίλου με σκοπό την διάδοση και παροχή εκπαίδευσης στους κατοίκους του Δήμου μας σχετικά με θαλάσσια αθλήματα όπως η ιστιοπλοΐα και η κολύμβηση και επαναλειτουργία του Κωπηλατικού συλλόγου Ν. Περάμου.

Αθλητικές εγκαταστάσεις:

Μέσα από την συντήρηση, την βελτίωση όλων των υπαρχουσών και την δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων θα δώσουμε την δυνατότητα στους δημότες μας και στα αθλητικά σωματεία, να καλλιεργήσουν τον μαζικό αθλητισμό αλλά ταυτόχρονα και την ευκαιρία να αναδείξουν νέα ταλέντα.

Πιο συγκεκριμένα θα γίνει:

 • Άµεση καταγραφή και προγραμματισμός επισκευής των περιφερειακών αθλητικών εγκαταστάσεων.
 • Πλήρης αξιοποίηση – εκμετάλλευση των υπαρχόντων, ακόμη και δημιουργία νέων γηπέδων ποδοσφαίρου (5Χ5) σε ελεύθερους χώρους, γειτονιές και οικισμούς. Το ενδιαφέρον των νέων είναι τεράστιο, το δε κόστος µικρό.
 • Δημιουργία γηπέδων Beach Volley στις Πλαζ των Ν. Περάμου, Κινέττας και Αλεποχωρίου για την ανάπτυξη και την προώθηση του αθλήματος. Με την δημιουργία νέων υποδομών θα αξιοποιηθούν οι παραλίες μας τους θερινούς μήνες σε προγράμματα μαζικού αθλητισμού και κολύμβησης.
 • Υπαίθρια Γυμναστήρια (GYM PARKS) Στα υπαίθρια αυτά γυμναστήρια υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένα όργανα, που γυμνάζουν κάθε μυϊκή ομάδα του σώματος χωρίς να χρειάζεται επίβλεψη από ειδικό και χωρίς να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Και το καλύτερο από όλα; Είναι ΔΩΡΕΑΝ και διαθέσιμα σε όλους!!!
 • Επέκταση αθλητικών εγκαταστάσεων στον χώρο έναντι Σταδίου Μεγάρων και νοτίως του γηπέδου ποδοσφαίρου της Ν. Περάμου.
 • Διεκδίκηση πόρων για την κατασκευή Κολυμβητηρίου. Μέχρι να γίνει αυτό χρησιμοποίηση του κολυμβητηρίου του ΚΕΕΔ

Αθλητικές διοργανώσεις:

Πέρα από τις αθλητικές διοργανώσεις «Σπάρταθλον» και του Ημιμαραθωνίου- Στα χνάρια του Παυσανία, θα θεσμοθετήσουμε τους παρακάτω ετήσιους αγώνες:

 • Αγώνα Τριάθλου έτσι ώστε μέσα από τις αθλητικές διαδρομές για το Τρέξιμο, την Κολύμβηση και την Ποδηλασία, να αναδειχθούν οι πανέμορφες παραλίες μας και η απερίγραπτη φυσική ομορφιά, που είναι και  πλούσια σε αρχαιολογική ιστορία. Το άθλημα του Τριάθλου βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας  των αθλημάτων με την μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού συμμετοχής αθλητών σε πολλές χώρες κυρίως του δυτικού κόσμου.
 • Τουρνουά Beach Volley και ένταξής του στο επίσημο ετήσιο καλεντάρι των διοργανώσεων Beach Volley στην Ελλάδα με πανελλήνια προβολή.
 • Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος. Η ιδιαιτερότητα του φυσικού περιβάλλοντος, η άγρια ομορφιά του βουνού αλλά και τα παρθένα απόκρημνα μονοπάτια με την καταπληκτική θέα στην θάλασσα, είναι τα προσόντα τα οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε.
 • Ναυταθλητικούς αγώνες (Κωπηλασίας, Ιστιοπλοϊκές συναντήσεις, Jet Ski).

Όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα έχουν αναπτυξιακό, τουριστικό και πολιτιστικό χαρακτήρα καθώς θα αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών και θα συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας στον Δήμο μας.

Πρόγραμμα Δράσεων Αθλητισμού:

Από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο θα μπορούν να πραγματοποιηθούν τα παρακάτω προγράμματα άσκησης με μικρή ετήσια συμμετοχή των πολιτών, καθώς χρηματοδοτούνται σε ποσοστό 80% από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.

Γενικά Προγράμματα Άθλησης για Όλους, μεγάλης διάρκειας

 • Άσκηση στην Προσχολική Ηλικία  και στην Εφηβική Ηλικία
 • Άθληση Νέων  και Ενηλίκων
 • Άθληση και Γυναίκα
 • Άσκηση στην 3η ηλικία –  είναι σημαντικό να επισημάνουμε τα οφέλη της άσκησης σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο

Πρόκειται να εκμεταλλευτούμε πλήρως και να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες άμεσης χρηματοδότησης, που παρέχει το νέο πρόγραμμα ERASMUS+ για τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014-2020, καθόσον για πρώτη φορά το πρόγραμμα αυτό θα προσφέρει την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον αθλητισμό, ιδίως σε τοπικό επίπεδο δίνοντας έμφαση στον μαζικό αθλητισμό.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να ενσωματώσουμε και να έχουμε βιώσιμες και ασφαλείς μετακινήσεις  στην πόλη, με σημείο αναφοράς το ποδήλατο.

Ταυτόχρονα με την δημιουργία Πεζοπορικών μονοπατιών (trekking), διαδρομές για  Mountain Bikes, το αλεξίπτωτο πλαγιάς καθώς και τις πεζοπορικές και αναρριχητικές διαδρομές θα εκμεταλλευτούμε τον μεγάλο ορεινό μας όγκο για να δοκιμάσει κανείς τις αντοχές του και να έρθει σ’ επαφή με την μητέρα φύση.

Τα προβλήματα, οι ελλείψεις σε υποδομές και οργανωμένο σχεδιασμό είναι δεδομένα και γνωστά. Είναι όμως επίσης δεδομένο ότι με ορθή οργάνωση, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, με αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και με την στήριξη των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, μπορούμε όλοι μαζί να οικοδομήσουμε αυτή την προοπτική της αθλητικής ανάπτυξης στον Δήμο μας.

Υλοποιώντας τις παραπάνω δράσεις ο Δήμος μας θα αποκτήσει τη θέση που του αρμόζει στη νέα πραγματικότητα που δημιουργείται και θα ανταποκριθεί στις νέες σύνθετες ανάγκες, αναπτύσσοντας παράλληλα δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού, που αποτελούν το οξυγόνο της καθημερινότητάς μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button