Η προσπάθεια αλλαγής της πολιτικής ατζέντας και οι αντιδράσεις των κ.κ. Μαρινάκη και Σταμούλη

Φίλες και φίλοι,

επεχείρησα, όχι μόνο εγώ αλλά το σύνολο των συνυποψηφίων μου, του συνδυασμού «Τώρα», να αλλάξουμε την πολιτική ατζέντα, σύμφωνα με την απόφαση που πήραμε από κοινού και η οποία επανειλημμένως ετέθη τόσο προφορικώς όσο και γραπτώς από τον επικεφαλής μας Γιώργο Μπερδελή. Οι λόγοι, που μας ώθησαν σ’ αυτή την απόφασή, ήταν και ουσιαστικοί και ηθικοί. Ένας πολιτικός αγώνας δεν πρέπει να γίνεται για το «θεαθήναι» ούτε βέβαια και πραγματοποιείται με «άσφαιρα πυρά». Πολύ δε περισσότερο, δεν πρέπει να περιορίζεται στην στείρα και άκριτη αντιπαράθεση μεταξύ δύο συνδυασμών, που θεωρούν τους εαυτούς τους ως τους επικρατέστερους για την τελική επικράτηση. Εκτός από άκρως εγωιστικό (από πού πηγάζει μια τέτοια έπαρση, σχετικά με την σίγουρη πρόκρισή τους στον 2ο γύρο; Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα, να μας προκαλούν δημόσια ερωτώντας μας: «ποιόν απ’ τους δύο θα στηρίξουμε την 2η Κυριακή;») είναι και επικίνδυνο για τις πόλεις μας και τους κατοίκους τους. Η προσπάθειά μας αυτή, όπως πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς, έπεσε στο κενό.

 

Οι κ.κ. Μαρινάκης και Σταμούλης και οι περισσότεροι υποψήφιοι των Συνδυασμών τους είναι πολιτικοί «παλαιάς κοπής»! Έχουν μάθει να λειτουργούν με συγκεκριμένες πρακτικές, τις οποίες εμείς ευτυχώς, δεν μπορούμε και το κυριότερο δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε. Παρ’ όλα αυτά προσπαθήσαμε σκληρά, -και οφείλουν όλοι να το παραδεχθούν- στο λιγοστό, ομολογουμένως, χρονικό διάστημα, κατά το οποίο συμμετείχαμε στην πολιτική συζήτηση, να την αλλάξουμε. Αλλοίμονο! «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω»!

Ο κ. Μαρινάκης και ο Αντιδήμαρχός του

 

Επεσήμανα στο άρθρο μου με τίτλο «ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ», ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε τόσο έντονα το φαινόμενο, «πρωτοκλασάτα» στελέχη του πλειοψηφούντος Συνδυασμού, τα οποία μάλιστα κατείχαν και εξέχουσες θέσεις, να αποχωρούν από την διοίκηση του Δήμου και να τίθενται αντιμέτωποί της με ιδιαίτερη σφοδρότητα! Η τακτική του «κουκουλώματος», με την οποία αντιμετώπισε ο κ. Δήμαρχος όλες τις αποχωρήσεις, τηρήθηκε με θρησκευτική ευλάβεια και στην επισήμανσή μου. Αντί οποιασδήποτε απαντήσεως ή έστω ενός σχολίου, διάβασα σε άρθρο εν ενεργεία αντιδημάρχου το εξής ωραίο(!): «… το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών έχει εκτιμήσει ορθώς το έργο της διοίκησης Μαρινάκη και όντες ευχαριστημένοι θα ανανεώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης. Υπάρχει όμως και ποσοστό πολιτών που δηλώνουν προβληματισμένοι και εκφράζουν παράπονα γιατί δεν ικανοποιήθηκαν προσωπικές απαιτήσεις τους.»!!! Εννοεί, δηλαδή, ο συμπαθής κατά τ’ άλλα κ. αντιδήμαρχος, ότι θα μας ψηφίσουν σίγουρα οι περισσότεροι ενώ οι υπόλοιποι δεν θα μας ψηφίσουν γιατί δεν τους κάναμε τα ρουσφέτια!!! Επιτρέψτε μου το σχόλιο, ότι αυτή η πρόταση είναι η επιτομή του «κοιτάζομαι στον καθρέφτη και με βρίσκω θεσπέσιο»!!! Συνήθως όμως, όταν γίνεται αυτό οι άλλοι γελάνε…

Ο κ. Σταμούλης και ο εκπρόσωπός του

 

Όμως και ο κ. Σταμούλης και το επιτελείο του δεν διαφέρουν. Εδώ θα δανειστώ το καβαφικό «Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους; Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις». Όπου «βάρβαροι» για τον κ. Σταμούλη βάλτε τους συμπαθείς «ρομά εκ Χαλανδρίου» και «είστε μέσα». Ο τρόπος, με τον οποίο ο Συνδυασμός του «κινήθηκε» στην προεκλογική περίοδο, μου έδωσε την εντύπωση, πως η έλευση των ανθρώπων αυτών είναι κάτι σαν «Αρμαγεδδών» για την πόλη μας και ο κ. Μαρινάκης πρέπει να κριθεί ανάλογα με την έκβαση αυτής της υποθέσεως. Φυσικά και πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα, το οποίο ο επικεφαλής μας Γιώργος Μπερδελής με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως με την πρέπουσα και ενδεδειγμένη πολιτική πρακτική εξάντλησε και αποτέλεσε παράδειγμα για το πώς πρέπει να φέρεται ένας ηγέτης της τοπικής αυτοδιοίκησης χωρίς ψέματα και χωρίς φανφάρες.

 

Αλλά και ο χειρισμός της περιβόητης τηλεμαχίας (debate) μεταξύ των επικεφαλής όλων των Συνδυασμών, από την πλευρά του κ. Σταμούλη μόνο ως δημοκρατικός δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί. Φόβος, εμμονή, αδιαλλαξία, συκοφαντία και διαπόμπευση των εκπροσώπων του τοπικού Τύπου, είναι λίγα από τα στοιχεία, με τα οποία η πλευρά του και κυρίως ο όψιμος υπερασπιστής και εκπρόσωπός του επέδειξαν κατά την διάρκεια των συζητήσεων.

Πιστέψτε μας Τώρα! Ψηφίστε μας Τώρα!

Αγαπητοί μου φίλοι, δεν ζητάμε την ψήφο σας για να γίνουμε «χαλίφης στην θέση του χαλίφη», δεν επιδιώκουμε την καταξίωση και την επιβολή μας στην κοινωνία μέσω της εκλογής μας, δεν θα καταλάβουμε τα «αξιώματα» φορώντας στεφάνια ως άλλοι Καίσαρες, δεν θα σας προδώσουμε για το ατομικό, οικογενειακό ή άλλο συμφέρον μας. Αυτή είναι δέσμευση τιμής, που πρώτος μεταξύ φίλων, έδωσε ο Μπερδελής και ακολουθήσαμε ένας προς έναν όλοι. Είμαστε μια παρέα που αγαπά τις πόλεις μας και αποφάσισε να δράσει Τώρα. Πιστέψτε μας Τώρα! Ψηφίστε μας Τώρα!

 

Ιερόθεος Μέξιας

Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό Μέγαρα-Ν.Πέραμος “Τώρα”

Παρόμοια άρθρα

Back to top button