Αθ. Μπούρας: «Να υιοθετήσουμε βιώσιμες συνήθειες για την προστασία του περιβάλλοντος»

Δήλωση του βουλευτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η 5η Ιουνίου θεσμοθετήθηκε το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας σε θέματα περιβάλλοντος.
Κύριο σύνθημα για τη φετινή χρονιά είναι «Επανασχεδιασμός, αναδημιουργία, αποκατάσταση», καθώς το 2021 αποτελεί την απαρχή της διεθνούς δεκαετίας δράσης (2021-2030) για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων.

Η διακονία μου στις Φυσικές Επιστήμες, ως διδάκτωρ της Φυσικής της Ατμόσφαιρας με δίδαξε ότι η ευαισθητοποίηση αλλά και η επαρκής ενημέρωση των πολιτών στα περιβαλλοντικά ζητήματα, αποτελούν άμεση προτεραιότητα για την επίτευξη και προώθηση των απαραίτητων αλλαγών στην καθημερινότητά μας, για μία βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό και προνοητικότητα για τις επόμενες γενιές.

Η πανδημία που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα αποτελεί παράδειγμα του πόσο εύθραυστες μπορούν να είναι οι κοινωνίες και οι οικονομίες μας, όταν έρχονται αντιμέτωπες με ένα μεγάλο πλήγμα. Η κλιματική αλλαγή και η περιβαλλοντική υποβάθμιση ενισχύουν την αβεβαιότητα και πλέον περισσότερο από ποτέ επιβάλλουν κοινωνικούς στόχους και λήψη μέτρων ικανά να ανακόψουν: τον ανησυχητικό ρυθμό της απώλειας της βιοποικιλότητας, τον αυξανόμενο αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής αλλά και την υπερκατανάλωση των φυσικών πόρων.

Όλοι μαζί αλληλέγγυοι, έξω από χρώματα και κόμματα, θα πρέπει να υιοθετήσουμε βιώσιμες συνήθειες, βιώσιμα γεωργικά και επιχειρησιακά πρότυπα προστατεύοντας το περιβάλλον για ένα πράσινο και ανθεκτικό μέλλον».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button