Σύλληψη Τούρκου ναυτικού στην Ελευσίνα με την κατηγορία της κατασκοπίας

Μέλος πληρώματος ο Τούρκος ναυτικός, ταξίδευε από τη Νικομίδεια της Τουρκίας στην Ελευσίνα.

 

Ενώ το εμπορικό πλοίο ήταν σε ρότα, διερχόμενο από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας φέρεται ο Τούρκος ναυτικός να έβγαζε φωτογραφίες με το κινητό του στην περίμετρο του ναύσταθμου. Μόλις ενημέρωσαν τις Αρχές, και με την πρόσδεση στο Λιμάνι της Ελευσίνας, Λιμενικοί προχώρησαν στη σύλληψή του.

 

Το κινητό του κατασχέθηκε και έχει αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια προς διερεύνηση, ενώ ο Τούρκος υποστηρίζει ότι πρόκειται για παρεξήγηση, με τους ισχυρισμούς του να εξετάζονται.

 

Την Πέμπτη  (02/02) οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και του ορκίστηκε δικάσιμος για την ερχόμενη Πέμπτη  (09/02). Η διακίνηση της πληροφορίας προέρχεται από δημοσιεύματα του Τουρκικού τύπου και της εφημερίδας Milliet.

 

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Σύλληψη αλλοδαπού ναυτικού στην Ελευσίνα για παράβαση του άρθρου 149α του Π.Κ.

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, πρωινές ώρες της 01-02-2017 ότι, πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε 51χρονο αλλοδαπό, μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου “MAKBULE ANA” σημαίας Τουρκίας, να διενεργεί φωτογραφικές λήψεις περιοχών του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, κατά τον διάπλου του πλοίου από την θαλάσσια περιοχή διαύλου Περάματος – Πειραιά.

 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και με εντολή της συνελήφθη ο 51χρονος ναυτικός, για παράβαση του άρθρου 149α του Π.Κ.

 

Ο ανωτέρω προσήχθη χθες 02-02-2017 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά με τη διαδικασία του αυτοφώρου, απ’ όπου αφέθη ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button