Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων: «Το εύρημα του μήνα Αυγούστου»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, στις 18 Μαΐου 2020 ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Ελληνικού Τμήματος του ICOM και της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΑ.

Οι δράσεις είναι ψηφιακές, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς της πανδημίας του COVID-19 και παρουσιάζονται στο facebook του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγάρων.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων εγκαινίασε τη δράση «Το εύρημα του μήνα». Κάθε μήνα παρουσιάζεται ένα αντικείμενο από την έκθεση του μουσείου, συνοδευόμενο από σχετικό σχολιασμό και χρονολόγηση.

Δείτε το εύρημα του μήνα Αυγούστου:

Πρόκειται για τριφυλλόσχημη κορινθιακή οινοχόη με πώμα. Οι μορφές αποδίδονται με τη μελανόμορφη τεχνική, με έντονη χρήση του ιώδους χρώματος και της εγχάραξης στις λεπτομέρειες των σωμάτων και των διακοσμητικών στοιχείων, όπως οι ρόδακες. Στην κύρια διακοσμητική ζώνη, παριστάνονται αίγαγρος, πάνθηρας, αγριόχοιρος και δεύτερος πάνθηρας, σε παράταξη προς τα δεξιά. Στην ανώτερη ζώνη, δύο λιοντάρια αντωπά τοποθετημένα και δίπλα τους υδρόβιο πτηνό.
Μέση κορινθιακή περίοδος: 580-555 π.Χ.
Ύψος: 0,11 μ.
Βρέθηκε σε τάφο μαζί με 57 άλλα, επίσης κορινθιακά, αγγεία.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button