«Σπουδαία Ερείπια»: Παράσταση από το Εθνικό Θέατρο στο Αρχ. Μουσείο Μεγάρων στις 24/7

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», με την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Σπουδαία Ερείπια – Η Ελλάδα με τα μάτια των ξένων ταξιδιωτών (16ος-19ος αιώνας)».

Επιλεγμένες αφηγήσεις ξένων ταξιδιωτών και περιηγητών στην Τουρκοκρατούμενη Ελλάδα, στην προεπαναστατική Ελλάδα αλλά και στο νεότευκτο ελληνικό κράτος. Η αποτύπωση των προσδοκιών, η φαντασιακή πρόσληψη του αρχαίου κόσμου, η επαφή και η εξοικείωση με την πραγματικότητα σε μια σειρά κειμένων σημαντικών προσωπικοτήτων που επισκέφθηκαν την Ελλάδα εκείνη την περίοδο. Τα κείμενα χωρίζονται σε 5 θεματικές ενότητες.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24/7/2020 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων.

Ώρα Έναρξης Παράστασης: 19:30
Ώρα προσέλευσης: 19:15

Δελτία Εισόδου:
Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο της εισόδου, το οποίο για το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων ανέρχεται στα 3 € το ακέραιο, 2 € το μειωμένο.

Για την παρακολούθηση της παράστασης είναι απαραίτητη η προ-κράτηση θέσης στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://digitalculture.gov.gr. “Σπουδαία Ερείπια” – Η Ελλάδα με τα μάτια των ξένων ταξιδιωτών (16ος-19ος αιώνας)

Το δελτίο εισόδου θα αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) του θεατή.

Σημειώνουμε ότι οι θεατές (μέγιστος αριθμός 80 άτομα) θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για την αποτροπή διάδοσης του COVID-19, που περιλαμβάνουν τον κανόνα της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους. Στα μουσεία είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button