Αποθήκη στα Μέγαρα παράνομης εισαγωγής και εμπορίας οινοπνεύματος για νόθευση ποτών

Αποθήκη στα Μέγαρα παράνομης εισαγωγής και εμπορίας οινοπνεύματος για νόθευση ποτών

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής, ανακαλύφθηκε στα Μέγαρα μία μεγάλη επιχείρηση εισαγωγής, αποθήκευσης και εμπορίας παράνομης αιθυλικής αλκοόλης [οινόπνευμα] υψηλότατης καθαρότητας [96%], για την παρασκευή παράνομου αλκοόλ [μπόμπες], που θα διοχετευόταν στην αγορά.

 

Σήμερα [9/5/2015] το πρωί, κατά την αστυνομική επιχείρηση στην αποθήκη κοντά στο 6ο χλμ. Μεγάρων – Αλεποχωρίου, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, 69 και 57 ετών, και ένας 46χρονος ομογενής εξ Αλβανίας.

 

Κατασχέθηκαν:

  • 14 πλαστικές δεξαμενές των 1.000 λίτρων η καθεμία, που περιείχαν 13.300 λίτρα οινόπνευμα
  • 14 βαρέλια 200 λίτρων που περιείχαν 2.800 λίτρα οινόπνευμα
  • 11 δεξαμενές των 1.000 λίτρων με συνολικά 110 λίτρα υπολείμματα οινοπνεύματος

 

Οι ποσότητες οινοπνεύματος που επεξεργάζονταν και εμπορεύονταν οι τρεις άνδρες ήταν πολύ μεγάλες και είχαν σκοπό το κέρδος από την πώλησή τους, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, εις βάρος φυσικά της υγείας των καταναλωτών.

 

Υπολογίζεται ότι η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από διαφυγόντες δασμούς και λοιπούς φόρους ανέρχεται σε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

 

Update (11/5/2015): Παράλληλα με την παραπάνω επιχείρηση, κλιμάκιο υπαλλήλων της Υπηρεσίας μετέβη στην έδρα της επιχείρησης εμπορίας ποτών του Έλληνα υπηκόου εμπόρου χονδρικής οίνων και ποτών στον Αγ. Δημήτριο Αττικής, ιδιοκτήτη του προαναφερθέντος κατασχεθέντος φορτηγού αυτοκινήτου,  όπου παρουσία Δικαστικού λειτουργού, έγινε έρευνα στο χώρο της επιχείρησής του.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, έμπορος χονδρικής οίνων και ποτών, αναζητήθηκε χωρίς να καταστεί δυνατή η εύρεση και σύλληψη αυτού στο πλαίσιο της αυτοφώρου διαδικασίας.

Related posts