Απονομή τιμής στον Ανθστή Ανδρέα Κερίτη για την προσφορά του

Ο Δήμος Μεγαρέων στο πρόσωπο του Ανθυπασπιστή Ανδρέα Κερίτη, τίμησε και βράβευσε όλους όσους βοήθησαν συνανθρώπους κατά την διάρκεια των θεομηνιών, που έπληξαν την περιοχή μας στην πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου 2017 και της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018, καθώς και τις Ένοπλες Δυνάμεις για την μεγάλη κοινωνική προσφορά και την βοήθεια, που προσέφεραν προς το Δήμο.

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης ευχαρίστησε θερμά τον κο Κερίτη και του απένειμε τιμητικό ενθύμιο. Ένα νόμισμα που απεικονίζει τον Βύζα. Το πρώτο νόμισμα που έκοψε ο Βύζας όταν ίδρυσε το Βυζάντιο, την σημερινή Κωνσταντινούπολη.
Ο κος Κερίτης δήλωσε ότι η κίνηση του δήμου Μεγαρέων αποτελεί τιμή για εκείνον και την οικογένειά του και συγκινήθηκε λέγοντας ότι πίσω από το αυτό το ενθύμιο κρύβονται ανθρώπινες ζωές. Επίσης ευχήθηκε να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις.

Ο Ανθυπασπιστής Ανδρέας Κερίτης, κάτοικος της Νέας Περάμου που υπηρετεί στα Μέγαρα, πέρσι την ημέρα που εκδηλώθηκε η πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου, βρισκόταν στο δρόμο όπου παρείχε βοήθεια εθελοντικά σε όσους χρειαζόταν. Με την καταιγίδα να βρίσκεται σε εξέλιξη, άκουσε φωνές που καλούσαν σε βοήθεια και έσπευσε να συνδράμει. Με κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας, μπήκε στα νερά που είχαν κατακλείσει την αυλή του σπιτιού και έσωσε από βέβαιο θάνατο ηλικιωμένη γυναίκα που κρατιόταν από κλαδί δέντρου για να μην την παρασύρει ο χείμαρρος. Μέσα στο σπίτι όπως ανέφερε η διασωθείσα, βρισκόταν ο κατάκοιτος σύζυγός της. Ο Ανθυπασπιστής επέστρεψε εντός του σπιτιού, όπου με τη βοήθεια ενός πυροσβέστη, μετέφεραν τον ηλικιωμένο εκτός σπιτιού.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button