Ευχές για τη σχολική χρονιά από τον Γρ. Σταμούλη

Με βαθιά συγκίνηση, εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου για μια δημιουργική και επιτυχημένη σχολική περίοδο, προς όλους τους μαθητές των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων, καθώς επίσης προς όλους τους δασκάλους, τους καθηγητές και τους γονείς.

 

Είμαι βέβαιος, ότι το ταξίδι στην γνώση και στην μάθηση, που ξεκινά την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014, θα είναι παραγωγικό και ωφέλιμο και θα προσφέρει στα παιδιά και στους νέους μας εφόδια πολύτιμα, για όλη την υπόλοιπη ζωή τους. Ταυτόχρονα θα σφυρηλατήσει υψηλές αξίες, αρχές και ήθος, στοιχεία που τόση ανάγκη έχει η κοινωνία μας.

 

Ο μεγάλος αρχαίος φιλόσοφος Πλάτων είχε πει, “η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ’ αγαθά φέρει” δηλαδή “η μόρφωση, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά”. Η Παιδεία λοιπόν, σχολική και κοινωνική, αποτελεί το ισχυρότερο όπλο για να ξεπεράσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αλλά και για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

 

Γι αυτό, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του δήμου, είμαστε ειλικρινά αποφασισμένοι να στηρίξουμε τις προσπάθειες και να καλύψουμε τις ανάγκες μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, ώστε να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρα, οι φιλοδοξίες και η διάθεση για μάθηση, όλων.

 

Εύχομαι καλή πρόοδο, από τα βάθη της καρδιάς μου!

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button