Αύξηση ορίου υπερωριών για τους υπαλλήλους των πληγέντων δήμων

Αυξάνεται το όριο υπερωριών για τους δημοτικούς και περιφερειακούς υπαλλήλους που εργάστηκαν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των δημοτών που επλήγησαν από την καταστροφική πλημμύρα στη Δυτική Αττική τον Νοέμβριο του 2017 και την πύρινη λαίλαπα της 23ης και 24ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική. Η αύξηση Θα γίνει μετά από νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση και πρόκειται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, το όριο υπερωριακής απασχόλησης πρόκειται να αυξηθεί σε βάση εξαμήνου στις 160 ώρες για απογευματινή υπερεργασία και στις 116 ώρες ώρες για τις Κυριακές και τις αργίες και να πληρωθούν αναδρομικά κατά περίπτωση. Η επικείμενη ρύθμιση αφορά τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής και τους υπαλλήλους στους Δήμους Μεγαρέων, Ελευσίνας και Μάνδρας Ειδυλλίας που επλήγησαν από τη φονική πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου. Επίσης, α-φορά τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής και τους υπαλλήλους στους Δήμους Ραφήνας – Πικέρμιου και Μαραθώνα που επλήγησαν από
την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, της επικείμενης ρύθμισης είχε προηγηθεί αίτημα προς το υπουργεία Εσωτερικών από τους πληγέντες δήμους, που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ζητούσαν να αυξηθεί πέραν των 120 ωρών το όριο υπερωριακής απασχόλησης στην βάση του εξαμήνου, καθώς λόγω των αναγκών αντιμετώπισης των συνεπειών της καταστροφής το όριο είχε ήδη εξαντληθεί. Άλλωστε, οι δημοτικοί υπάλληλοι σε αυτές τις περιοχές υπερέβαλαν εαυτόν για την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών ταν καθαρισμό δρόμων, λιμένων και παραλιακής ζώνης, τη διάνοιξη οδών την καταγραφή νοικοκυριών που έχουν πληγεί, τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, την παραλαβή αιτήσεων και δικαιολογητικών για τη χορήγηση επιδομάτων, την αποκατάσταση δικτύου ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button