Ανταπάντηση για τη λυματολάσπη

Λυματολάσπη: Ρεσιτάλ αλαζονείας και αμετροέπειας

Ξεπερνά τα όρια ακόμη και της δικής του λογικής αντιμετώπισης των ζητημάτων η νέα ανακοίνωση του κ Στρατιώτη για τη λυματολάσπη, που δημοσιεύθηκε σε δισέλιδο ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας του Δήμου μας.

Ο κ Στρατιώτης σε ένα ρεσιτάλ παροξυσμού, εκνευρισμού και αμετροέπειας, που αγγίζει τα όρια της συμπεριφοράς που επέδειξε, κατά την “επίσκεψή” του στα γραφεία της ΔΕΥΑΜ επιχειρεί να ανατρέψει κάθε ίχνος λογικής και νομιμότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ Στρατιώτης, βρέθηκε στα γραφεία της ΔΕΥΑΜ  όπου με φωνές και απειλές προς τους υπαλλήλους, όπως κατήγγειλαν αυτόπτες μάρτυρες, ζήτησε από τους υπαλλήλους να παρανομήσουν και να του παραδώσουν έγγραφα που πολύ εύκολα μπορεί να αποκτήσει μέσω της νόμιμης οδού και των διαδικασιών του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Σε ένα ρεσιτάλ αντιφάσεων ο κ. Στρατιώτης ζητά από τη Διοίκηση να “γνωρίζει τι μπαίνει και τι βγαίνει στον βιολογικό” την ώρα που εμφανίζεται σε φωτογραφία να κρατάει ένα τέτοιο έγγραφο που αποδεικνύει ακριβώς ότι η διοίκηση γνωρίζει.

 

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, ενώ έχει στα χέρια ένα σαφέστατο αποδεικτικό στοιχείο, ότι η διοίκηση ελέγχει, αξιολογεί και επιχειρεί να διασφαλίσει τη σύμβαση που έχει υπογράψει με ιδιώτη για τη μεταφορά της λυματολάσπης, αρχικά μέσω “αποκαλύψεων” προβάλει ως σκάνδαλο τις ποσότητες της λυματολάσπης που δέχθηκε το πιστοποιημένο κέντρο υποδοχής και στη συνέχεια εμφανίζει ως “έγγραφο φωτιά” τον έλεγχο που ασκεί η διοίκηση και συγκεκριμένα ο κ. Παπαλευθέρης προκειμένου να έχει η Διοίκηση πλήρη εικόνα για τη διαδρομή της λυματολάσπης.

 

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης μέσα στον εκνευρισμό του, κατηγορεί τον εκκαθαριστή της εταιρείας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: “ο εκκαθαριστής απουσιάζει και σιωπά” και φαίνεται ότι ο κ. Στρατιώτης ξεχνάει ότι ο ίδιος τον διόρισε στη θέση αυτή και ο Ιωάννης Μαρινάκης τον διατήρησε στη συγκεκριμένη θέση για να μην διαταράξει το έργο του και να μην χρειαστεί ένας νέος εκκαθαριστής να αναλάβει από την αρχή τη διαδικασία.

Ο κ. Στρατιώτης, ερμηνεύει την συμπεριφορά που επέδειξε στους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΜ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του και επικαλείται τις απειλές και το φόβο ως τη μοναδική πολιτική πρακτική που μπορεί να εφαρμόσει. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι “τώρα που θα αρχίσουν να φοβούνται όλοι, θα αρχίσουν και να μιλούν” και πέρα από τις απειλές που εξαπέλυσε στους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΜ εξαπολύει απειλές και προς κάθε άλλη κατεύθυνση. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι “κατηγορεί” και όσους βρέθηκαν στη Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου, επειδή έδωσαν διευκρινήσεις. Ο κ Στρατιώτης λέει χαρακτηριστικά “Δεν κατάλαβα γιατί πήγε ο δικηγόρος στη Συνέντευξη” και συμπληρώνει “ο κ Μακρυγιάννης βρέθηκε εκεί για να φανεί πως δεν υπήρχε πρόβλημα“.

Είναι δεδομένο πως ο κ Στρατιώτης έχει αποφασίσει ότι δεν μπορεί να ισχύει καμία άλλη άποψη πέραν της δικής του και είναι θέμα χρόνου να αρχίσει να κατηγορεί και τους υφισταμένους του στο συνδυασμό του, που παραδέχονται ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του, η λυματολάσπη πήγαινε στη χωματερή!

Ταυτόχρονα ο κ Στρατιώτης, απαντώντας σε ερώτηση για το που πήγαινε η λυματολάσπη κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας, αντί να πει την αλήθεια, ότι δηλαδή πήγαινε στη χωματερή, απαντά: “Η ευθύνη ήταν του εκκαθαριστή που τον Απρίλιο του 2010 είχε αντικαταστήσει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜ που και αυτό δεν είχε ευθύνη προσωπικά ουδέποτε ασχολήθηκα με το θέμα αυτό“.

Ο πρώην Δήμαρχος ξεπερνώντας ακόμη και τα προσωπικά όρια του θράσους δηλώνει ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ, ρίχνει την ευθύνη στον εκκαθαριστή για το που πήγαινε η λυματολάσπη και έρχεται σήμερα να κατηγορήσει το Δήμαρχο και όχι τον εκκαθαριστή (που ο ίδιος διόρισε) γιατί έδωσε λύση στο πρόβλημα.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, ο οποίος δεν ήξερε και δεν γνώριζε τίποτα, κατηγορεί τη νέα Διοίκηση η οποία έθεσε ως προτεραιότητα και μέσα σε ελάχιστο χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της, προχώρησε σε σύμβαση για την μεταφορά της λυματολάσπης σε πιστοποιημένο χώρο και δεν έμεινε σε αυτό, αλλά προχώρησε και στον έλεγχο, χωρίς να έχει τη νομική υποχρέωση αλλά έχοντας την ηθική υποχρέωση προκειμένου να διαπιστώσει εάν τηρείται η σύμβαση. Τοέγγραφο φωτιά” του κ. Παπαλευθέρη προς τον διαχειριστή το αποδεικνύει περίτρανα.

Επίσης ο κ Στρατιώτης αναρωτιέταιυπάρχει και το ερώτημα μην τυχόν δεν υπήρχε λυματολάσπη και ο εργολάβος έγραψε πολλούς τόνους παραπάνω για να πάρει και περισσότερα χρήματα“. Ο κ Στρατιώτης, δικαιολογημένα πλέον, αφού δηλώνει πως δεν ασχολήθηκε ποτέ με το θέμα, δεν γνωρίζει και τον ενημερώνουμε, ότι υπάρχει πλήρης καταγραφή για τα φορτία λυματολάσπης που εξέρχονται από τον βιολογικό και για αυτό το λόγο η νέα διοίκηση μπορεί και ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο.

Η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος προσωπικά δεν προτίθενται να ακολουθήσουν τον κ. Στρατιώτη στην προσπάθειά του να βυθίσει, σε μία εξαιρετικά δύσκολη εποχή, τον τόπο στη σκανδαλολογία και τον ευτελισμό και στην προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να συσκοτίσει το σημαντικό έργο που συντελείται στο Δήμο.

Οι πράξεις αποδεικνύουν και στο συγκεκριμένο θέμα της διαχείρισης της λυματολάσπης ότι:

  • Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η νέα Διοίκηση τα καθήκοντά της, τέθηκαν οι βάσεις για τον τερματισμό του περιβαλλοντικού εγκλήματος, σταμάτησε η λυματολάσπη να εναποτίθεται στη χωματερή και αναζητήθηκε ο καταλληλότερος τρόπος για την μεταφορά της σε πιστοποιημένο χώρο.
  • Ο έλεγχος ακόμη και μετά την υπογραφή της σύμβασης συνεχίστηκε και η Διοίκηση εάν διαπιστώσει παρατυπίες στη διαδικασία είναι υποχρεωμένη και θα καταγγείλει τη σύμβαση.
  • Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, είναι αυτός που είχε την αρμοδιότητα και προχώρησε στους απαραίτητους ελέγχους και οι δήθεν αποκαλύψεις δεν έγιναν από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης που όπως δηλώνει δεν ασχολήθηκε ποτέ με το θέμα.
  • Όπως φανερώνει το “έγγραφο φωτιά” ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας ζητάει διευκρινήσεις από τον διαχειριστή που όρισε ο κ. Στρατιώτης και σήμερα ο κ. Στρατιώτης τον κατηγορεί ότι απουσιάζει.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Ιωάννης Μαρινάκης, παραμένει προσηλωμένος στη νομιμότητα, τη διαφάνεια, την προστασία του περιβάλλοντος και η περίπτωση της διαχείρισης της λυματολάσπης είναι απόλυτα ενδεικτική.

Η διοίκηση του Δήμου ελπίζει ότι ο κ. Στρατιώτης θα σταματήσει τις απειλές, θα σταματήσει να δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου μεαποκαλύψεις“, αποχωρήσεις και τον έντονο εκνευρισμό του και θα συμβάλει στον δημοκρατικό διάλογο για την βελτίωση του τόπου και για την αποκατάσταση των λαθών του παρελθόντος και των παραλείψεων για σοβαρά ζητήματα για τα οποία σήμερα δηλώνει ότι ποτέ δεν ασχολήθηκε. Η Διοίκηση τον προτρέπει να ασχοληθεί τώρα, έστω και καθυστερημένα, αλλά προτείνει η ενασχόλησή του να είναι επιτέλους παραγωγική και προς το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button