Ανοιχτή σύσκεψη για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων την Πέμπτη 18 Ιουλίου

Το Σωματείο Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής διοργανώνουν την Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 20:00, ανοιχτή σύσκεψη με θέμα:
«Να στελεχωθεί με μόνιμους γιατρούς και προσωπικό το Κέντρο Υγείας Μεγάρων για να επανέλθει σε καθημερινή 24ωρη λειτουργία» στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Μεγαρέων.

Ακολουθεί δελτίο τύπου:
Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Μεγάρων, τα Σωματεία εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τους αθλητικούς, πολιτιστικούς και τοπικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής Μεγάρων – Ν. Πέράμου σε ανοιχτή σύσκεψη για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Μεγάρων.
Χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι συχνά ταλαιπωρούμαστε, κινδυνεύει η υγεία μας, ή αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στον ιδιωτικό τομέα επειδή το Κέντρο Υγείας Μεγάρων ακόμη και πριν την απόφαση για περιορισμό της λειτουργίας του, δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες μας, λόγω των χρόνιων ελλείψεων προσωπικού και της υποχρηματοδότησης, ενώ ανύπαρκτες είναι οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας σε Ν. Πέραμο, Κινέτα, Αλεποχώρι.
Η κατάσταση χειροτέρεψε ακόμη περισσότερο μετά την απόφαση της διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ για αναστολή της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, που ουσιαστικά αφήνει υγειονομική «ακάλυπτη» μια περιοχή με 40.000 περίπου κατοίκους και χιλιάδες επισκέπτες και παραθεριστές, ενώ και το Θριάσιο νοσοκομείο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από τις ελλείψεις προσωπικού και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.
Σκοπός της Σύσκεψης είναι να συναποφασίσουμε κοινές πρωτοβουλίες των σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχής για να διεκδικήσουμε την ουσιαστική αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μεγάρων και τη δημιουργία περιφερειακών ιατρείων σε Ν. Πέραμο, Κινέτα, Αλεποχώρι, ώστε να καλύπτονται οι λαϊκές ανάγκες, για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν υψηλού υπηρεσίες υγείας, με έμφαση στην πρόληψη, και να εξασφαλίζεται μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους υγειονομικούς.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button