Άγγελος Μακρυγιάννης: «Κύριε Σταμούλη κάνε επιτέλους κάτι»

Ακολουθεί επιστολή του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού του Δήμου Μεγαρέων «Όμορφες Πόλεις», κ. Άγγελου Μακρυγιάννη.

Τα χρόνια περνούν και όλοι κάθεστε αναπαυτικά στις όμορφες πολυθρόνες σας παρατηρώντας και διαπιστώνοντας τα χρόνια προβλήματα των πόλεών μας. Μας φέρνετε θέματα για να πάρουμε αποφάσεις που πραγματικά νομίζουμε, ότι σε λίγες μέρες οι πόλεις μας θα γίνουν αγνώριστες και θα αλλάξουν όλα με μαγικό τρόπο.

Έπειτα έρχεται η πραγματικότητα και βλέπουμε μια πλήρη εγκατάλειψη σε όλους τους τομείς. Βαρέα, Κινέτα, Νέα Πέραμος κρατούν τη σημαία της απαξίωσης σας. Ακολουθούν Αλεποχώρι, όλες οι γύρω περιοχές μας και σίγουρα δεν λείπουν τα ίδια τα Μέγαρα που, εάν εξαιρέσουμε λίγα οικοδομικά τετράγωνα γύρω από το δημαρχιακό κατάστημα είναι όλα πολλές τετραετίες πίσω στην ίδια ίσως και σε χειρότερη κατάσταση.

Κάνουμε ό,τι είναι απολύτως αναγκαίο και ό,τι θα μας φέρει ψήφους στις επόμενες εκλογές, μαζεύοντας σίγουρα κουμπαρά για τις απαιτούμενες προσλήψεις κοντά στις εκλογές κοροϊδεύοντας τους δημότες, ότι όλοι θα εργαστούν στην δημαρχία, και προμηθευτές θα εξασφαλίσουν ένα σίγουρο εισόδημα.

Τελικά ζούμε στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης του 5 και 6 G που όλα μπορούν να τρέξουν με ταχύτητες φωτός ή είμαστε μία χαρά χαρούμενοι όσοι μείναμε και καμαρώνουμε την καθαριότητα μας με τις εκατοντάδες μικρές και μεγάλες χωματερές, την εικόνα της βιτρίνας μας παραλίας, τα πεσμένα μας γεφύρια, τις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις φαντάσματα ελαιουργικής κ.α., ενός ξέφραγου κάμπου μας, όπου ο καθένας μας κάνει, ότι θέλει χωρίς κανόνες και αστυνόμευση. Ή επίσης είμαστε ικανοποιημένοι με τους βανδαλισμούς στην μοναδική υπηρεσία δημόσιας υγείας αλλά και του άβατου στην περιοχή των ρομά μία ανάσα από τον οικιστικό ιστό της πόλης των Μεγάρων. Πολίτες και επιχειρήσεις στα πέριξ του οικισμού αντί να ασχολούνται με την δουλειά τους, ζουν σε κατάσταση πολέμου.

Τελικά όσα λέγατε στην μακρόχρονη αντιπολίτευσή σας τίποτα από αυτά που καταγγέλλατε δεν διορθώσατε. Και αυτό γιατί γίνατε τελικά και εσείς ένας από τους ίδιους που καταγγέλλατε. Χωρίς καμία διαφορά από τους άλλους το σύστημα σας απορρόφησε πλήρως και δυστυχώς σχεδόν όλα σας τα στελέχη. Και όσοι από αυτούς πάνε να μιλήσουν ή να πουν κάτι διαφορετικό, επεμβαίνετε αμέσως με τον δικό σας συστημικό τρόπο.

Αγαπητοί συμπολίτες, ήρθε η ώρα του διαφορετικού μοντέλου διοίκησης στο δήμο μας. Ενός μοντέλου χωρίς χαρακώματα και στεγανά γραφεία. Χωρίς εχθρούς και φαντάσματα που όλοι θέλουν να φάνε την καρέκλα του δημάρχου. Χωρίς ρουφιάνους και παρασκήνια που οδηγούν σε πολιτικά αδιέξοδα. Αλλά σε ένωση των δυνάμεων και σύνθεση διαφορετικών απόψεων και αντιλήψεων με γνώμονα πάντα το καλό και την ευημερία των εγκαταλελειμμένων πόλεων μας. Ενός μοντέλου που δεν θα συγχωρεί τον «κακό δικό μας» τιμωρώντας τον «καλό αντίπαλο». Ενός μοντέλου που θα δώσει όραμα και μέλλον στις πόλεις μας με ταυτότητα και σχέδιο που όλοι μαζί θα αποφασίσουμε, για να ξεκινήσουμε εμείς και να ολοκληρώσουν οι επόμενοι που θα μείνουν έχοντας πολλαπλές επιλογές εργασίας, διασκέδασης και ασφαλούς διαμονής.

Εμείς επιμένουμε να καταθέτουμε τις θέσεις μας και τις απόψεις μας σε όλους του δημότες, χωρίς να λέμε άλλα και να εννοούμε άλλα. Λέγοντας πάντα την αλήθεια!

Με εκτίμηση στους αναγνώστες σας,
Άγγελος Παν. Μακρυγιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος – Όμορφες Πόλεις.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button