Άγγ. Μακρυγιάννης: Τα Μέγαρα χρειάζονται ανάπτυξη & μόνιμες θέσεις εργασίας

Οι πόλεις μας μαστίζονται από ανεργία κυρίως στους νέους και νέες που καθημερινά ταξιδεύουν από την μία άκρη της Αττικής μέχρι την Κορινθία για να πάρουν το βασικό μεροκάματο επιβίωσης. Τα χρόνια που η Μεγαρίδα έδινε δουλειά σε όλους τους κατοίκους τις αλλά και στους εκτός περιοχής δεν ξαναγυρνούν.

Τι κάναμε τα χρόνια που πέρασαν; Γιατί όλες οι διοικήσεις που πέρασαν δεν κατάφεραν να σταματήσουν αυτό το μαρασμό; Τι κάναμε σαν δήμος για να υπάρξουν οι προϋποθέσεις να έρθουν νέες δραστηριότητες στις πόλεις μας; Τελικά ήταν όλοι απλοί θεατές περιμένοντας από ένα πτωχευμένο κράτος να τα λύσει όλα.

Που είναι τα ανταποδοτικά μέτρα που δικαιούται οι κάτοικοι της περιοχή μας για Ρεβυθούσα, Λόφο Στίκα, Αγωγό Φυσικού Αερίου, Νέα εθνική οδό & Προαστιακό Σιδηρόδρομο; Που είναι τα ανταποδοτικά μέτρα για το κλείσιμο στην πόλη των Μεγάρων όλων των κρατικών υπηρεσιών και την υποβάθμιση όσων υπάρχουν; Τίποτα απολύτως, βυθίζοντας τις πόλεις μας σε απομόνωση.

Είναι πολύ λυπηρό για την κοινωνία μας να περιμένουμε μόνο δίμηνες, τετράμηνες και οχτάμηνες συμβάσεις του Ο.Α.Ε.Δ. για να εργαστούμε χωρίς κανένα μέλλον και προοπτική για μια καλύτερη ζωή. Γι΄ αυτό ακριβώς το λόγο και οι «καλύτεροι» νέοι μας έφυγαν σε άλλες πόλεις ή ακόμη και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Η νέα δημοτική αρχή πρέπει να δει το μέλλον από τελείως διαφορετικό πρίσμα. Καταρχήν να αφοσιωθεί στην προσέλκυση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Τα οποία, είναι τα μοναδικά χρήματα με τα οποία η διοίκηση μπορεί να δημιουργήσει υποδομές για την πόλη. Δεύτερον η δημιουργία business plan (επιχειρηματικού πλάνου) ως εργαλείο προσέλκυσης νέων επενδυτικών πλάνων κυρίως ιδιωτικών. Η ευρύτερη περιοχή της Μεγαρίδας έχει πολλά πλεονεκτήματα για ανάπτυξη στον τουρισμό, στα logistics, τις μεταφορές και στην οικιστική ανάπτυξη μιας και το περιβάλλον μας είναι ακόμη καθαρό. Τέλος άμεση προτεραιότητα της επόμενης δημοτικής αρχής είναι να «ξεκολλήσει» το «κολλημένο» από την σημερινή δημοτική αρχή Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Γ.Π.Σ.. Το οποίο κατά γενική ομολογία είναι το πολύ-εργαλείο για την ανάπτυξη και την αρχή της ευημερίας των πόλεών μας.

Γι αυτό το λόγο καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις των Μεγάρων, Νέας Περάμου και Κινέττας να συστρατευτούν στον νέο μας συνδυασμό Όμορφες Πόλεις για να δώσουμε την υπεραξία, που μπορεί να πάρει o τόπος μας. Ένας τόπος πλούσιος σε αρχαία και βυζαντινή ιστορία, με φυσικές ομορφιές ισάξιες πολυδιαφημιζόμενων περιοχών.

Σας ευχαριστώ,

Άγγελος Μακρυγιάννης
Υποψήφιος Δήμαρχος
«Όμορφες Πόλεις»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button