Αγγ. Μακρυγιάννης: Οι 5 βασικοί στόχοι του δήμου μας που θα μας οδηγήσουν στην ανάπτυξη

Πολλά χρόνια οι πόλεις μας βρίσκονται σε στασιμότητα. Στασιμότητα που βλάπτει κυρίως τους νέους ανθρώπους αλλά και τις επόμενες γενιές. Όλοι οι νέοι και νέες τρέχουν να προλάβουν ένα εξάμηνο στο δήμο με αντάλλαγμα μια υποψηφιότητα χωρίς κανένα μέλλον και προοπτική. Χάθηκαν τα όνειρα και οι θυσίες οι δικές τους αλλά και των οικογενειών τους για να σπουδάσουν και να είναι σήμερα το εργαλείο όλων των παλαιοκομματικών υποψηφίων δημάρχων για να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτιά τους. Αυτό είναι το όραμα για το αύριο των πόλεών μας; Ντροπή!

Για να δούμε την επόμενη μέρα βάζοντας τις βάσεις για μια βιώσιμη οικονομία η γνώμη μας είναι να δώσουμε προτεραιότητα στους επόμενους 5 βασικούς στόχους.

Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Άμεση προτεραιότητα ελέγχου για την πρόοδο των εργασιών στις αλλαγές που έκανε η σημερινή δημοτική αρχή χωρίς λόγο και αιτία με αποτέλεσμα να έρθει πέντε χρόνια πίσω αφήνοντας ανοχύρωτη τη πόλη μας σ’ όλα τα κακά που έρχονται!

Παραθαλάσσιο μέτωπο Μεγάρων, Νέας Περάμου, Κινέττας, Αλεποχώρι και Πάχη.

Άμεση αποκατάσταση της εικόνας μας σε όλα τα παραθαλάσσια μέτωπα του δήμου μας. Η εικόνα που παρουσιάζουμε σε πολλά μέρη είναι τριτοκοσμική και ντροπιαστική για τους πολίτες μας που το ανέχονται. Στην καλύτερη περίπτωση η εικόνα είναι μέτρια με πολλά σημεία για βελτίωση.

Αγροτική Οδοποιία και υδροφόρος ορίζοντας.

Η ατμομηχανή της Μεγαρικής οικονομίας είναι ο αγροτικός τομέας. Ξεχασμένος κι’ αυτός απ’ όλες τις τελευταίες διοικήσεις του δήμου μας. Δρόμοι κατεστραμμένοι και εγκαταλειμμένοι στο πέρας του χρόνου και των φυσικών καταστροφών ή απλά κακοφτιαγμένοι χωρίς καμία προοπτική για επέκταση ή για διαπλάτυνση τους. Να δούμε επιτέλους σοβαρά το θέμα του υδροφόρου ορίζοντα κάνοντας τα απαιτούμενα έργα υποδομής για να βρουν το μεγαλύτερο αγαθό και οι επόμενες γενιές. Ο αγροτικός τομέας ζει αυτή τη πόλη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Επιχειρηματικό Πάρκο (Βιομηχανική Περιοχή).

Άμεση αναζήτηση χρηματοδοτικού πόρου (fan) που θα επενδύσει στην περιοχή με σύμμαχο το δήμο και όλες τις υπηρεσίες του για την ολοκλήρωση του σχεδίου αλλά και την κατασκευή των υποδομών που χρειάζονται. Τα πλεονεκτήματα του επιχειρηματικού μας πάρκου είναι τεράστια αλλά κανείς δεν έχει σκύψει σοβαρά πάνω σ’ αυτό. Με την σημερινή εικόνα να είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Αναβάθμιση Υπηρεσιών Δήμου και Νομικών Προσώπων.

Το έχω αναφέρει και στο παρελθόν ότι ο Δήμος μας θέλει αναβάθμιση στο τρόπο λειτουργίας του. Η τεχνολογία είναι στην διάθεση όλων μας για να καταφέρουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση με το λιγότερο εργατικό κόστος. Ο στόλος των δημοτικών μηχανημάτων αλλά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε σήμερα είναι κατώτερα των τρεχουσών αναγκών με αποτέλεσμα την κάκιστη εικόνα που έχουμε σήμερα. Η πόλη μας είναι μικρή σε σχέση με άλλες πολυπληθέστερες και με μεγαλύτερο οικιστικό ιστό δήμων που τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα από εμάς.

Όλα τα μέλη του νέου δημοτικού συνδυασμού Όμορφες Πόλεις και εγώ προσωπικά θα δώσουμε την μάχη μας απέναντι στην σημερινή κακή διοίκηση, για να δώσουμε φως και ελπίδα στις επόμενες γενιές ώστε να παραμείνουν στο τόπο των προγόνων τους.

Σας ευχαριστώ, ο επικεφαλής του συνδυασμού,

Άγγελος Παν. Μακρυγιάννης
Υποψήφιος Δήμαρχος
«Όμορφες Πόλεις»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button