Άγγ. Μακρυγιάννης: «Όχι άλλος ένας χαμένος χρόνος…»

Ακολουθεί επιστολή – άρθρο του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όμορφες Πόλεις», Άγγελου Μακρυγιάννη.

Αγαπητοί συμπολίτες στα Μέγαρα, Νέα Πέραμο, Κινέτα και Αλεποχώρι θα ευχηθώ σε όλες και όλους το δύσκολο νέο έτος να μην είναι για τις πόλεις μας άλλο ένα νηφάλιο, άπραγο και απλά διαχειριστικό έτος, από πλευράς δημοτικής αρχής. Σαν τα προηγούμενα που παρατηρούσαμε να γίνονται πράγματα στις πόλεις μας όπου πολλές φορές τα μαθαίναμε από αθηναϊκές εφημερίδες σαν να τα αγνοούσαμε παντελώς.

Ευτυχώς γι’ αυτόν το τόπο πολλοί απλοί κάτοικοι ασχολούνται και ενδιαφέρονται πραγματικά για την περιοχή που μένουν. Τρέχουν, διαβάζουν, συμμετέχουν, ενημερώνουν για θέματα που θα αλλάξουν την ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. Αυτοί οι άνθρωποι φαίνεται τελικά ότι αγαπούν την περιοχή τους περισσότερο και από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μέλη του δημοτικού συμβουλίου Μεγάρων και Νέας Περάμου.

Συμπολίτες μας χωρίς θέσεις και αξιώματα σήμερα ασχολούνται με το καλώδιο που περνά απαρατήρητο, το ξεχασμένο με ρυθμούς χελώνας γεφύρι της Ολυμπίας Οδού που έχει αποκλείσει κυριολεκτικά μία ολόκληρη πόλη την Νέα Πέραμο αλλά και όλες τις επιχειρήσεις της παλαιάς εθνικής οδού, τα ξεχασμένα για περίπου μία δεκαετία πεζοδρόμια της παραλίας Μεγάρων που από έργο € 300.000 προϋπολογισμού της προηγούμενης δημοτικής διοίκησης τώρα θα μας το εντάξει η περιφέρεια με προϋπολογισμό € 2.300.000 και είναι λίγα για την καταστροφή που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια, το μεγάλο έργο της υδροδότησης της Κινέτας που έχει σταματήσει, την επιβολή σας στην τεχνική υπηρεσία του δήμου μας για αρνητική γνωμοδότηση του νέου προαστιακού που θα συνδέει όλες τις πόλεις της δυτικής Αττικής με Αθήνα – Πειραιά – Ανατολική Αττική – Μετρό, την εγκατάλειψη της βιομηχανικής περιοχής χωρίς καμία πολεοδόμηση και καμία υποδομή.

Επίσης με ένα εγκεκριμένο μετά από δεκαετίες γενικό πολεοδομικό σχέδιο και χωρίς κανένα σημάδι τοπικών ρυμοτομικών σχεδιασμών για την υλοποίηση του, με έναν σχεδόν κατεστραμμένο αγροτικό οδικό δίκτυο σε ολόκληρο το δήμο, με ένα πανέμορφο αλλά εντελώς εγκαταλελειμμένο παραλιακό μέτωπο από το Λουτρόπυργο έως την κατεστραμμένη από φωτιά και πλημμύρες Κινέτα αποκομμένη και αυτή από το δίκτυο της παλαιάς εθνικής οδού.

Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε ολόκληρες σελίδες με παραλήψεις, αστοχίες και καθυστερήσεις. Όμως εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τον δικό σας αντιπολιτευτικό δρόμο που είχατε και πολλές φορές ήταν καταστροφικός για τις ίδιες μας τις πόλεις που με τις καταγγελίες και τις προσφυγές σταματούσαν έργα και δράσεις και σήμερα πιθανών να κάνετε τα ίδια και χειρότερα. Θα προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά και θα σας σταθούμε από την αντιπολιτευτική μας πλευρά για να βοηθήσουμε σε όλους τους τομείς. Σχέδια, μελέτες, αποφάσεις, έργα αλλά όχι για εσάς, για τους πολίτες που περιμένουν δεκαετίες να δουν κάτι λίγο καλύτερο κάτι διαφορετικό σ αυτόν το τόπο. Σ’ έναν τόπο που η φύση μας τα έδωσε όλα πλούσια αλλά οι άνθρωποι που διοικούν τα βλέπουν φτωχά και μίζερα, χωρίς όνειρο και χωρίς προοπτική.

Οι προοπτικές μας είναι πολύ μεγάλες και τα στρατηγικά μας πλεονεκτήματα εμφανέστατα από ένα μικρό παιδί. Τι μένει τώρα; Μόνο κέφι για δουλειά, όραμα, προγραμματισμός και όλοι με έναν φάκελο αγκαλιά να φέρουμε τα χρήματα που υπάρχουν για έργα στις πόλεις μας. Δεν νομίζω ότι μπορεί να αρνηθεί κανείς αυτή την πρόκληση, μόνο να μάθουμε να συνεργαζόμαστε και ας είμαστε διαφορετικοί. Όλοι μας το καλό του τόπου μας θέλουμε και υπηρετούμε αρκεί από σήμερα να το αποδείξουμε.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση

Άγγελος Μακρυγιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής Όμορφες Πόλεις

Παρόμοια άρθρα

Back to top button