ΚΚΕ ΚΟ Μεγάρων: Εμπαιγμός και κοροϊδία της κυβέρνησης αντί για μέτρα προστασίας στην Κινέτα

Δελτίο τύπου της κομματικής οργάνωσης Μεγάρων του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, κάνει λόγο για την «κυβέρνηση η οποία συνεχίζει τον εμπαιγμό και την κοροϊδία, αντί να πάρει κατεπείγοντα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας της Κινέτας».

Διεξοδικότερα:

Το ΚΚΕ από τις 3 Αυγούστου 2020 έχει καταθέσει κοινοβουλευτική ερώτηση με την οποία απαιτεί από την Κυβέρνηση να παρθούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία της Κινέτας μπροστά στον ερχόμενο χειμώνα.

Για να μην γίνουμε ξανά στο ίδιο έργο θεατές, για να μην κινδυνέψει ξανά η ζωή των κατοίκων και να μη δουν ξανά τους κόπους μια ολόκληρης ζωής να χάνονται και να καταστρέφονται μέσα σε λίγα λεπτά.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, αφού «φιλοτιμήθηκε» να απαντήσει 2 μήνες μετά, συνεχίζει δυστυχώς τον εμπαιγμό και την κοροϊδία στους κατοίκους της περιοχής.

Αντί η Κυβέρνηση να απαντήσει συγκεκριμένα για όλα τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να παρθούν με κυρίαρχο τη διευθέτηση 5 ρεμάτων που κυριολεκτικά σβήνουν μέσα στον οικιστικό ιστό, απαντάει με «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Αραδιάζει μια σειρά από μελέτες που χρόνια τις ακούνε οι κάτοικοι της περιοχής και χρόνια καρκινοβατούν, αραδιάζει μια σειρά από κονδύλια και εκατομμύρια τη στιγμή που δεν έχει ακόμα εξασφαλιστεί ούτε καν η αποζημίωση των πληγέντων από τις προηγούμενες καταστροφές.

Η Κυβέρνηση καταφεύγει στη γνώριμη τακτική όλων των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων. Πριν από κάθε καταστροφή διαβεβαιώνουν ότι όλα είναι έτοιμα και δρομολογημένα και μετά από την καταστροφή κουνάνε το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης και επικαλούνται τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Τα όποια έργα επικαλούνται οι αρμόδιοι υπουργοί στις απαντήσεις τους είναι αποσπασματικά και σε πολλές περιπτώσεις μεταφέρουν ή και διαιωνίζουν το πρόβλημα, όπως για παράδειγμα τα αποσπασματικά έργα που γίνονται κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού που θέτουν σε μεγαλύτερους κινδύνους την περιοχή της Κάτω Κινέτας.

Η Κυβέρνηση με τη στάση της, αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες για τον κίνδυνο στον οποίο θέτει ζωές και περιουσίες των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων της Κινέτας μπροστά στον ερχόμενο χειμώνα.

Το ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους της Κινέτας και όλης της ευρύτερης περιοχής να οργανώσουν τον αγώνα τους για να παρθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής.

Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε τα χειρότερα.

Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε από αυτούς που θεωρούν κόστος τα μέτρα προστασίας της ζωής της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, από αυτούς που όλα τα προηγούμενα χρόνια πρώτα μας κάψανε και μας πνίξανε.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button