Αναστάσιος Καλλιάς: «Περί υγειονομικής περίθαλψης…»

Ακολουθεί άρθρο – επιστολή του Αναστάσιου Καλλιά, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Μεγαρέων Σπύρο Κορώση.

Ο Δήμος Μεγαρέων απαρτίζεται διοικητικά από τρείς δημοτικές κοινότητες, την κοινότητα των Μεγάρων (συμπεριλαμβανομένου και του Αλεποχωρίου), της Νέας Περάμου με τους οικισμούς Βλυχάδα, Νεράκι, Λουτρόπυργο κτλ και τη δημοτική κοινότητα της Κινέτας.

Η κοινότητα Μεγαρέων έχει πληθυσμό 28.000 περίπου κατοίκων, η κοινότητα της Κινέτας 1.500 κατοίκους περίπου και η κοινότητα Ν. Περάμου μαζί με τους οικισμούς της περίπου 8.500 κατοίκους. Το σύνολο λοιπόν του δήμου Μεγαρέων αριθμεί περίπου 40.000 κατοίκους, οι οποίοι κατανέμονται σε μία περιοχή που στο σύνολό της αριθμεί 385.000 στρέμματα που μας κατατάσσει στους 3 πρώτους σε έκταση δήμους της χώρας. Επίσης ο δήμος Μεγαρέων βρίσκεται ανάμεσα σε δύο θαλάσσιους κόλπους, τον Σαρωνικό και τον Κορινθιακό με ταυτόχρονη μεγάλη ποικιλομορφία ορεινών όγκων, περιοχές στις οποίες πολλές φορές δημιουργούνται προβλήματα πρόσβασης , μετακίνησης από και προς το Κέντρο Υγείας Μεγάρων.

Με βάση τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε ότι εξαιτίας των ιδιαιτεροτήτων των περιοχών που προαναφέρθηκαν, το Κέντρο Υγείας (ΚΥ) Μεγάρων, αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού για υγειονομική περίθαλψη.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετές φορές να σημειώνονται καθυστερήσεις σοβαρές στην αντιμετώπιση κάποιων περιστατικών, δυσκολία στην πρόσβαση στο Κέντρο Υγείας λόγω απόστασης από αυτό, με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους τελικά της υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων της περιοχής μακροπρόθεσμα.

Ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η δημιουργία/ίδρυση Περιφερειακών Ιατρείων στην περιοχής της Κινέτας και της Ν. Περάμου. Τα ιατρεία αυτά θα λειτουργούν επικουρικά στο ΚΥ Μεγάρων εξυπηρετώντας κατοίκους που βρίσκονται μακριά από αυτό, λύνοντας έτσι τα προβλήματα υγειονομικής κάλυψης που υπάρχουν αυτήν την στιγμή στην περιοχή της Κινέτας και της Ν. Περάμου. Ταυτόχρονα η εξαγγελία για δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας από τον συνδυασμό μας θα λύσει το μείζον πρόβλημα της άμεσης πρόσβασης των πολιτών σε δομές υγείας.

Αγαπητοί συμπολίτες η δημιουργία περιφερειακών ιατρείων αποτελεί προσωπική δέσμευση, εφόσον μου δώσετε την στήριξη σας κι εκλεγώ στις επερχόμενες εκλογές. Είναι ένα έργο που ξεπερνά την αυστηρή αρμοδιότητα του Δήμου μας αλλά υπάρχει η θέληση για συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων φορέων και μην ξεχνάτε πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εφόσον οι προτάσεις είναι εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες. Για του λόγου το αληθές υπάρχει ήδη ένα περιφερειακό ιατρείο στο Δήμο μας, στο Αλεποχώρι, γεγόνος που αποδεικνύει την ορθότητα των προτάσεων μου.

Ήρθε η ώρα να κάνουμε έργα πνοής και ανάπτυξης για τον τόπο μας, ήρθε η ώρα της Νέας Δύναμης και του Σπύρου Κορώση!

ΚΑΛΛΙΑΣ ΙΩΑΝ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ
τ.ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΜΕΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (Το.Π.Φ.Υ.) ΜΕΓΑΡΩΝ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button