Χρησμοί και αντιδράσεις – Τι λένε Α. Τσελέντης και Γρ. Σταμούλης

Σε συνέντευξή του στις 5 Μαρτίου στο ATNEWS ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κ. Άκης Τσελέντης, στην οποία ουσιαστικά παρουσίαζε ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης σεισμικής εξέλιξης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον δήμο Μεγαρέων και συγκεκριμένα στον σκοπό που είχε για την εγκατάσταση του συστήματος αυτού στην επικράτεια του δήμου.
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο κ. Τσελέντης αναφέρει: «Είχα μια επικοινωνία εγώ με το δήμαρχο και μου έλεγε ήξεις αφήξεις, του προτείναμε να βάλει το σύστημα το οποίο προσφέρεται εντελώς δωρεάν, σε τιμή κόστους, αλλά δεν είδαμε ανταπόκριση».

Το βίντεο της συνέντευξης ανήρτησε την Κυριακή στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Στρατούρης και όπως ήταν φυσικό προκάλεσε ποικίλες ανησυχητικές αντιδράσεις.

Επίσης το ίδιο οπτικοακουστικό υλικό με τις δηλώσεις του κ. Τσελέντη ανήρτησε στο facebook και ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» κ. Κλεάνθης Βαρελάς αναφερόμενος «στην άκαρπη επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο Μεγαρέων κ. Σταμούλη ο κ. Τσελέντης».

Το megaratv επικοινώνησε την Δευτέρα το μεσημέρι με τον κ. Τσελέντη ο οποίος μας ξεκαθάρισε ότι συνεργάτες του έχουν επικοινωνήσει προ 10 ημερών περίπου με τον δήμο Μεγαρέων μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προτείνοντας συνεργασία για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και ότι δεν έχει μιλήσει απ΄ευθείας με τον κ. Σταμούλη. Διευκρίνισε ακόμα πως το οικονομικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 300.000 ευρώ περίπου και θα συμβαδίζει με το τεράστιο έργο – πρόγραμμα της Motor Oil.

Ερωτηθείς για το αν αντιλαμβάνεται τον θόρυβο και την ανησυχία που προέκυψε στους πολίτες μετά από τις δηλώσεις του για «ήξεις αφήξεις» από τον δήμαρχο και τελικώς μη συμμετοχής του δήμου στο πρόγραμμα, καθώς και για τις αντιδράσεις που προέκυψαν, απάντησε πως η σεισμολογία και η πρόληψη δεν είναι δυνατόν να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και πως ό,τι δήλωσε ήταν «έκφραση απογοήτευσης καθώς θεώρησε πως ο δήμος αδιαφορεί» και όχι επίθεση κατά του δημάρχου με τον οποίον ουδέποτε ήλθε σε προσωπική επικοινωνία.

Σε επικοινωνία που είχαμε αμέσως μετά με τον δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη μας ανέφερε την επικοινωνία που είχε ο δήμος πριν 10 μέρες μέσω e mail με συνεργάτες του κ. Τσελέντη για συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα με κόστος 350.000 ευρώ όπως καθορίζεται γραπτώς και ότι το θέμα προωθήθηκε αμέσως στους αρμόδιους για επεξεργασία καθώς ο δήμος ήδη είναι σε άμεση συνεργασία με το Πανεπιστήμιο δυτικής Αττικής για πρόγραμμα σεισμικής προειδοποίησης ιδίου σκοπού εντελώς δωρεάν. Δεν απέκλεισε όμως τίποτα καθώς όλα είναι ανοιχτά και σε διαβούλευση από τους ειδικούς και θα προβεί σε άμεση επικοινωνία μαζί του.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button