Αναστάσιος Καλλιάς: Ίδρυση Περιφερικών Ιατρείων στο Δήμο Μεγαρέων

Επιστολή απέστειλε ο ιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος Αναστάσιος Καλλιάς προς τους αρμόδιους φορείς, σχετικά με τη δημιουργία/ίδρυση Περιφερειακών Ιατρείων στην περιοχής της Κινέτας και της Ν. Περάμου που θα λειτουργούν επικουρικά στο ΚΥ Μεγάρων. Ακολουθεί η επιστολή:

Η 2η ΥΠΕ απαρτίζεται, όπως γνωρίζεται και εσείς, από υγειονομικές δομές που εξυπηρετούν μεγάλο φάσμα του ελληνικού πληθυσμού σε περιοχές δύσβατες, στις οποίες πολλές φορές δημιουργούνται προβλήματα πρόσβασης , μετακίνησης από και προς αυτές, αλλά και προβλήματα που έχουν να κάνουν με ιδιαιτερότητες πληθυσμιακές.

Μία από αυτές τις περιοχές με κάποιες ιδιαιτερότητες, όπως αναφέρθηκαν παραπάνω είναι και ο Δήμος Μεγαρέων. Ο Δήμος Μεγαρέων απαρτίζεται διοικητικά από δύο δημοτικές ενότητες, την δημοτική ενότητα Μεγαρέων η οποία αποτελείται από την κοινότητα Μεγάρων, Αλεποχωρίου και Κινέττας και την δημοτική ενότητα της Ν. Περάμου μαζί με τους οικισμούς Βλυχάδα, Νεράκι και Λουτρόπυργο.

Η κοινότητα Μεγαρέων έχει πληθυσμό 28.000 περίπου κατοίκων, η κοινότητα της Κινέτας 1.500 κατοίκους περίπου και η κοινότητα Ν. Περάμου μαζί με τους οικισμούς της περίπου 8.500 κατοίκους. Το σύνολο λοιπόν του δήμου Μεγαρέων αριθμεί περίπου 40.000 κατοίκους, οι οποίοι κατανέμονται σε μία περιοχή που στο σύνολό της αριθμεί 385.000 στρέμματα που μας κατατάσσει στους 3 πρώτους σε έκταση δήμους της χώρας.

Σημειωτέον ότι στον Δήμο Μεγαρέων, ευρίσκεται καταυλισμός Ρομά που αριθμεί περίπου 2.000 κατοίκους, με ιδιαίτερες υγειονομικές ανάγκες και μεγάλη νοσηρότητα λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του.

Επίσης ο δήμος Μεγαρέων βρίσκεται ανάμεσα σε δύο θαλάσσιους κόλπους, τον Σαρωνικό και τον Κορινθιακό με ταυτόχρονη μεγάλη ποικιλομορφία ορεινών όγκων, γεγονός που καθιστά ορισμένες φορές δύσκολη την πρόσβαση σε δομές υγείας και συγκεκριμένα στο 1 ο και 2 ο ΚΥ Μεγάρων, τα οποία στη συνέχεια θα αναφέρονται ως ΚΥ Μεγάρων μιας και συστεγάζονται.

Με βάση τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε ότι εξαιτίας των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής που προαναφέρθηκαν, το ΚΥ Μεγάρων, που δυστυχώς είναι υποστελεχωμένο, αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού για υγειονομική περίθαλψη που είναι αυξημένες και λόγω της πανδημίας του covid – 19 . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετές φορές να σημειωθούν καθυστερήσεις σοβαρές στην αντιμετώπιση κάποιων περιστατικών, δυσκολία στην πρόσβαση στο ΚΥ λόγω απόστασης από αυτό, με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους τελικά της υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων της περιοχής μακροπρόθεσμα.

Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι θα ήταν απαραίτητη η δημιουργία/ίδρυση Περιφερειακών Ιατρείων στην περιοχής της Κινέτας και της Ν. Περάμου. Τα ιατρεία αυτά θα λειτουργούν επικουρικά στο ΚΥ Μεγάρων εξυπηρετώντας κατοίκους που βρίσκονται μακριά από αυτό, λύνοντας έτσι τα προβλήματα υγειονομικής κάλυψης που υπάρχουν αυτήν την στιγμή στην περιοχή της Κινέτας και της Ν. Περάμου.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως τόσο το προσωπικό τόσο και η διεύθυνση του ΚΥ Μεγάρων είναι στη διάθεσή σας προκειμένου να συνεισφέρουν όπως κρίνετε απαραίτητο για την υλοποίηση του παρόντος αιτήματος που αποτελεί επιθυμία των κατοίκων της περιοχής της Κινέτας και της Ν. Περάμου.

Με τιμή

ΚΑΛΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Κοινοποίηση:
1) Δήμαρχο Μεγαρέων κο Σταμούλη Γ.
2) Πρόεδρο Δημ. Συμβ. Δήμου Μεγάρων κο Καράμπελα Κ.
3) Περιφερειάρχη Αττικής κο Πατούλη Γ.
4) Αντιπρόεδρο Βουλής κο Μπούρα Α.
5) Βουλευτή Δυτ. Αττικής κο Κότσιρα Γ.
6) Βουλευτή Δυτ. Αττικής κο Λιάκο Ε.
7) Δ/ντρια 1 ου Κ.Υ. Μεγάρων κα Κορακίδου Α.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button