Ανακοίνωση της Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεγάρων-Ν.Περάμου για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

38 χρόνια πέρασαν από εκείνη τη νύχτα που σημάδεψε τις καρδιές των Ελλήνων. Από τη νύχτα που τα τανκς της Χούντας των συνταγματαρχών προσπάθησαν να πνίξουν το αίτημα του λαού για ελευθερία, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία. Ο άοπλος λαός πάλεψε τότε με την αμερικανοκίνητη Χούντα, έβαλε τα στήθη του μπροστά στα τανκς και νίκησε!

Σήμερα, 38 χρόνια μετά, το αίτημα του λαού για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ. Η τρόικα εσωτερικού των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συμπεριφέρεται σαν μια άλλη, οικονομική, Χούντα, υπάκουη στις προσταγές των “εταίρωνδανειστών μας και παραδίδει σε αυτούς τα κλειδιά της χώρας, καταλύοντας κάθε έννοια αξιοπρέπειας.Τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν μέσα κι έξω από τη Βουλή,κατά την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού,δείχνουν ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει την έννοια και την ουσία της δημοκρατίας σε…δευτερότριτο πλάνο! Ο λαός μας δεν ανέχεται ψέματα και εκβιασμούς. Δεν ανέχεται να ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος του και το μέλλον του. Δεν ανέχεται την κατάργηση των πιο στοιχειωδών κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων. Δεν ανέχεται την μεγάλη υποβάθμιση της παιδείας και της υγείας μας.Δεν ανέχεται τον εκφασισμό της δημόσιας ζωής και την εγκληματική δράση της ναζιστικής Χ.Α.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, μαζί με τον λαό θα βάλουν τέλος σε όλα αυτά. Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ,τα μέλη και οι φίλοι θα συνεχίσουμε ,να συμμετέχουμε και να πρωταγωνιστούμε στους αγώνες ,για να εκπληρωθούν τα οράματα μας και να γίνουν πράξη τα ιδανικά της εξέγερσης του πολυτεχνείου. Είναι ο μεγαλύτερος φόρος τιμής σε αυτούς που πάλεψαν και έδωσαν τη ζωή τους για τη δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τους αγνούς δημοκράτες πατριώτες να υψώσουν το ανάστημά τους και να διαδηλώσουν ενάντια στον εκφασισμό της ζωής,ενάντια στη ληστρική πολιτική της κυβέρνησης που διαλύει τις ζωές μας και σπρώχνει την κοινωνία στην άβυσσο του μνημονίου.

Το γραφείο τύπου της Τ.Ε. Μεγάρων-Ν.Περάμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button